Leerling van Double Tree, Naomi Hofman, niveeau 4 gespecialiseerd kok, eerste jaars, roemt het hotel om de goede sfeer. 'Je bent er geen leerling, maar onderdeel van het hele team. Ze halen je omhoog en er is altijd tijd een aandacht.'
Marcel de Leeuw, SVH Meesterkok en leermeester, zegt allereerst dat het een teamprestatie is. En niet iets van mij alleen. Wij stellen bij Double Tree de leerling voorop. We werken met een gedegen opleidingsplan en brengen dat ook in de praktijk. Want zeggen en doen, dat zijn twee verschillende dingen. Ik ben natuurlijk zelf SVH Meesterkok en een belangrijk onderdeel van die titel is dat je het vak door wilt geven. En dat is ook mijn persoonlijke drijfveer.'
Goed Proeven in Arnhem werd door de jury geprezen om het werken met Bubby's. 'Elke leerling krijgt bij ons in het bedrijf een buddy toegewezen. We kijken dan echt wie er bij wie past en koppelen die mensen aan elkaar. En dat werkt goed.'
In totaal werden er dit jaar 111 bedrijven genomineerd, 84 van hen deden mee aan de wedstrijd.
Feithhuis
Het Feithhuis wordt door diverse leerlingen geroemd om de individuele begeleiding. 'Ben je een snelle leerling? Ga je in langzame stappen vooruit. Alles is mogelijk er wordt heel individueel gekeken,' zeggen Laura Zuidema (23) en Annemarie Miska. Respectievelijk ex-leerling niveau drie gastvrouw en student aan de Hogere Hotelschool.
Leestip:
Tips van Leerbedrijf Vroeg uit Bunnik Waarom een ouderavond houden?
De volgende leerbedrijven eindigden bij de laatste 10 van dit jaar, in willekeurige volgorde:
- Italian bar-bistro City Hall
- DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station
- Albron / Center Parcs Port Zélande
- GrachtenAtelier
- Het Feithhuis
- Goed Proeven
- Golden Tulip Strandhotel Westduin
- Restaurant Instock Amsterdam
- Hotspot Hutspot Lomba
- Villa De Duinen
De winnaar krijgt de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2016 en wint eveneens de trofee, een opleidingsbudget van € 1000,- en een dag meelopen met een SVH Meester. Bovendien mag het leerbedrijf een persoon afvaardigen voor de branchevaststellingscommissie om zo samen met andere grote branchepartijen een belangrijke stempel te drukken op het vaststellen van de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche. De nummers 2 en 3 krijgen een opleidingsbudget van respectievelijk € 600,- en € 300,-.
De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. Namens de branche voert SVH deze verkiezing uit.