Meliefste vervolgt: ‘Een Michelinster is een bekroning op je werk. Balen dat we geen ster kregen, doe ik niet. We zijn een heel succesvol restaurant. De zaak zit bijna iedere dag vol. Hoe groot compliment is dat?’
Nieuwe keuken
Meliefste benadrukt dat het restaurant nog maar kort geleden de deuren opende. ‘Dus wie weet wat nog komen gaat.’ De chef-kok en mede-eigenaar vertelt dat er rigoureus verbouwd gaat worden. ‘De hele keuken wordt vernieuwd. Die is nu vrij klein en we staan er met vier of vijf koks. We gaan van 18 naar 52 vierkante meter. Dus de keuken wordt bijna drie keer zo groot. We zijn enorm in beweging.’ Over de keuken zegt hij: ‘Die wordt anders dan anders. Er wordt veel hout in verwerkt. Hou je maar vast voor 2017!’, besluit hij lachend.
Start avontuur
Een jaar geleden begonnen Thijs en Anuschka Meliefste hun eigen restaurant in Wolfphaartsdijk, in het leegstaande pand waar voorheen ‘t Veerhuis* van Co Simmers zat. Bescheiden begonnen ze samen aan hun avontuur met de gedachte dat dit voldoende was. ‘Ik in de keuken, Anuschka in de zaal en misschien af en toe een afwasser. Dat was wat we in gedachten hadden. Een laagdrempelige zaak waar mensen ook terecht kunnen voor een broodje, lekkere charcuterie en koffie met gebak', zei hij in een eerder interview met Misset Horeca. Gasten kwamen echter niet voor de appeltaart en het broodje zoals de ondernemers bedacht hadden, maar wilden culinair niveau van deze chef.
Meliefste zei tevens in dat interview: 'Als een ster tot gevolg heeft dat mijn zaak door de weeks leeg blijft, dan heb ik hem liever niet. Het mag geen drempel zijn voor mijn gasten. Ik wil niet als kop zien: Meliefste wil binnen een jaar een ster.’ Die blaaskakerij daar houd ik niet van.’
Zie hier de foto’s van restaurant Meliefste.