'De schade is aanzienlijk', schrijft Geurds in zijn column in Metro. 'Het deel waar de barbecue staat is behoorlijk verwoest. Even, heel even zag ik mijn levenswerk aan mijn neus voorbij gaan.' Gelukkig viel het op dat punt mee. 'Door het snelle optreden van de hulpdiensten en de tomeloze inzet van mijn eigen team is het restaurant gered en was aan het eind van de middag alles brandschoon, zodat we 's avonds gewoon service konden draaien. Over de schade is het laatste woord nog niet gezegd, dat begrijp je.'
Humor
Geurds besloot de brand in de keuken met humor op te lossen. Hij gaf zijn cocktailshaker de opdracht die avond de gin tonics extra smokey te bereiden. 'Elke dag opnieuw proberen we onze gasten in vuur en vlam te zetten met onze gerechten. Ik was er die avond extra op gebrand.' Op Facebook schrijft de sterrenkok: 'Een beetje chef laat zich echter wel door alles wat hij meemaakt inspireren. Geloof ons, bij de extra geflambeerde crêpes suzette en de extra smokey FG Cocktail staan jullie vanavond in vuur en vlam.'
Lees meer over FG Restaurant in het augustusnummer van Misset Horeca.