&samhoud food - dat is ontstaan vanuit sterrenrestaurant &samhoud places - wil zich onderscheiden door in het vleesvervangend schap groente als basis te gebruiken, in plaats van bijvoorbeeld soja. De producten bevatten geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak en houdbaarheid. Roth: 'Groente is een belangrijk onderdeel van onze voeding, het draagt bij aan een goede gezondheid. Door te verrassen met groente hoop ik het voor veel mensen aantrekkelijker te maken om meer groente te eten.'
Inspireren met groente
Vorige maand lanceerde het Voedingscentrum de nieuwe Schijf van Vijf, waarbij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente is verhoogd van 200 naar 250 gram per dag. 'Slechts vijf procent van de Nederlanders haalt deze norm.' Met de nieuwe groentelijn hoopt &samhoud food een positieve bijdrage te leveren aan de inname van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente.'
Moshik Roth en Albert Heijn gingen in 2014 al een samenwerking aan met vier versmaaltijden in de schappen van Albert Heijn. Vorig jaar werd daar De Tomeato Burger aan toegevoegd.