Een select aantal gasten kan in het pop-up restaurant genieten van het eerste geprinte 5-gangenmenu. Het restaurant zal niet alleen bestaan uit 3D- gedrukte gastronomische gerechten, maar ook uit 3D geprint meubilair, bestek, borden, bekers, vazen , kunst en verlichting.
Het 3D restaurant ontstond vanuit een samenwerking tussen koks, ontwerpers en technologen uit Londen, Barcelona en Maastricht. Het vijfgangendiner 'rolt' uit de printer van fabrikant byFlow, de eerste voedselprinter ter wereld. Na Nederland zal het pop-up restaurant doorreizen naar onder meer Dubai, Seoul, Rome, Parijs, Las Vegas, Toronto, Singapore en Berlijn.
Gasten krijgen een demonstratie van de werking van de printer door chef kok Mateo Blanch van restaurant La Boscana in Barcelona. Het restaurant, bestempeld als 'print - out pop- ups', is in het leven geroepen om het gesprek over de toekomst van duurzaam voedsel en de ontwikkelingen op het gebied van technologie te delen.
De printer is in staat om onder meer chocolade, hummus, vlees, geitenkaas en pizza te drukken