Uit de 38 inzendingen zijn deze chefs en bedrijven geselecteerd om samen met een commis en gastheer of -vrouw hun perfecte culinaire creatie met asperges en een component uit de Oosterschelde in de hoofdrol aan de vakjury en persjury te presenteren.
De finalisten Slag op de Schelde:
Frank Bakkenes van De Vrienden van Jacob Santpoort
Marco van der Wijngaard van Restaurant de Hoefslag Bosch en Duin
Niek Schultink van 'T Raedthuys Duiven
Rudy Conings van Restaurant Ratatouille Harderwijk
Stijn Rotthier van De Kromme Watergang Hoofdplaat
Takis Panagakis van Restaurant Mazie Den Haag
Takis Panagakis zat ook de eerste editie van deze strijd, die in 2015, bij de finalisten. De winnaars van de eerste editie waren sous-chef Jelle Conijn en leerling-kok Yorrick Jansen van het Amsterdamse tweesterrenrestaurant Ciel Blue.
Vakjury:
Edwin Vinke van De Kromme Watergang**
Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve**
Sjaak Jobse van PlatdeZélande
Mike Dooms van De Kromme Watergang**
Paul Labruyere van Restaurant Katseveer*
Persjury:
Herlinda de Clerck van PASSION HI magazine
Astrid Schreuders van Astrids Taste Communicatieadvies
Stefanie van der Maas van littlespoon.nl
De Slag op de Schelde is een initiatief van sterrestaruant Katseveer van Jessica en Rutger van der Weel en Hans Everse. Het Gastronomisch Gilde Zeeland ondersteunt.