Met de Aspergetruck naar Amsterdam

Met de Aspergetruck naar Amsterdam

aspergetruck amsterdam, bolenius, dutch cuisine, brienen aan de maas

Het is geen toeval natuurlijk, naast het feit dat de chefs Rene Brienen (Restaurant Brienen aan de Maas* - Well) en Luc Kusters (Bolenius - Amsterdam) beiden uit Limburg komen, vrienden zijn, delen ze ook de passie voor de witte asperge. ‘Dit is voor mij het teken dat er weer een spannende periode in de keuken aanbreekt’ vertelt Kusters. ‘De komst van de asperge is het begin van veel mooi’s uit de tuin. Waar we normaal wekelijks misschien een gerecht van de kaart vervangen, komen er straks weer weken waar we 3 tot 4 gerechten tegelijk vervangen.’

Kusters wil van Bolenius liefst de Asperge-ambassade van de Randstad maken. Samen met Brienen en de groente en fruitleverancier Zon uit Venlo heeft hij dit plannetje bedacht en uitgevoerd om met een Aspergetruck aandacht voor de eerste aanvoer in de Randstad te krijgen. Maar de asperge maakt nog meer los bij Kusters; ‘los van mijn liefde voor het witte goud is de witte asperge ook een perfect voorbeeld van de Dutch Cuisine, de beweging die het gebruik van Nederlands culinair erfgoed in binnen- en buitenland promoot.'

Op de vraag of en wanneer hij te zien is met de truck op een van de foodfestivals schiet Kusters in de lach, ‘als de oude bestelbus het houdt, ga ik samen met mijn culinaire on-tour partner Harm Oud zeker een keer op een festival staan.’

Zon fruit & vegetables in Venlo is met 140 asperge telers de grootste aspergeleverancier van Nederland en support de actie met de Aspergetruck. Directeur Michiel van Ginkel  heeft namelijk een zelfde doel,  de witte asperge ook bij de jongere consument populair te maken.