Tegenover Misset Horeca vertelt Blanche Vinke over het snelle proces. 'We werden medio oktober benaderd door Delta Mossel, van de familie Van der Plasse.' Eén van Europa's grootste oester- en mosselleveranciers ging in haar thuisbasis Yerseke een restaurant openen. 'En ze vroegen ons om het creatieve gedeelte voor onze rekening te nemen. Daar waren we snel uit', aldus Blanche Vinke. 'Het is een prachtig, volledig nieuw pand, bovenop de oesterputten.'
Vooral vis op de kaart
De locatie speelt een belangrijke rol in het concept. 'De oesters komen zo vanuit de putten op je bord, verser dan vers.', vertelt Vinke enthousiast. Wat er verder op het menu staat? 'Nou, onder meer fruits de mer, mosselen op verschillende manieren bereid, maar ook vlees voor de liefhebbers. Zij het in mindere mate. Maar ook bijvoorbeeld stoofpotten gebaseerd op het seizoen. In het wildseizoen kun je bijvoorbeeld een mooie stoofpot van fazant krijgen.'
Opening medio april
De nieuwe zaak, zee/land/zilt moet medio april open. De rol van Edwin en Blanche zal voornamelijk, zoals ze het zelf noemt, 'achter de coulissen' zijn. 'Edwin is het creatieve brein in de keuken en zal er zelf ook wel eens staan, maar we hebben een hele goede chef-kok aangenomen, Paul de Groote. Hij heeft bij ons gewerkt, maar ook bij InterScaldes.' Zelf neemt Blanche Vinke het interieur voor haar rekening. 'Ik heb m'n papieren als interieur-architect, dus daar mag ik mee aan de slag.'