Het ging hem te ver om een Michelinster te verwachten. Maar toen Erik de Mönnink, chef-kok van De Swarte Ruijter in Holten, een persoonlijke uitnodiging kreeg voor de bekendmaking van de Michelingids, was er toch wel hoop. 'Onze naam wordt al zo lang gelinkt aan een ster, maar om nou te zeggen dat we 'm verwachtten, dat niet.'
Verbazing en blijdschap
De ontlading was groot volgens De Mönnink. 'Ik werd vanochtend wakker en was wel direct zenuwachtig. Dus toen het bekend werd was ik zowel verbaasd als heel blij. Nu horen we er echt bij. Michelin is toch wel dé gids, de enige die echt telt.'
Dank aan het team
Het feit dat De Swarte Ruijter erin staat vervult De Mönnink ook met trots: 'Ik ken zoveel zaken die prima in het rijtje Michelin-restaurants zouden passen maar er niet in staan. Nu staan wij ertussen, daar ben ik heel trots op. En dan met name op mijn team. Dat bestaat uit zoveel mensen die deze ster verdienen. We gaan nu maar eens een feestje bouwen in Holten.'