De wedstrijd werd maandag 9 november voor de eerste keer gehouden. ‘Martin van Gilst is al jaren een vaste gast van ons,’ zegt Jessica van der Weel van Katseveer tegen Misset Horeca. ‘Hij is van huis uit verpleegkundige op de intensive care, maar daarnaast ook een ontzettend goeie hobbychef. Hij helpt ons zelfs wel eens als we grote evenementen hebben.’
Toen de Alliance met de wedstrijd kwam, dachten de eigenaren van sterrestaurant Katseveer direct aan Van Gilst. ‘Hij heeft zijn eigen recept bedacht. Noordzee-tong met mosselen, met een crostini en Zeeuwse dashi van verschillende soorten zeewier. Het brood voor de crostini heeft hij laten maken door Marcel Spelt.
Brood met zeewater
Deze bakker uit Bruinisse maakt Pain de Mer, brood uit de zee, gemaakt met duurzaam gefilterd zeewater uit Nationaal Park de Oosterschelde. Brood zonder E-nummers, gist, lactose en additieven. Dit brood bevat veertig procent minder zout.
De wedstrijd vond plaats bij Miele in Vianen. Van Gilst won een wisselbeker die hij volgend jaar wil verdedigen.