De Slag op de Schelde is een initiatief van sterrestaruant Katseveer van Jessica en Rutger van der Weel samen met het Koksgilde Zeeland. Het is een kookwedstrijd aan boord van een schip. Het wedstrijdthema is asperges gecombineerd met een mooi product uit de Oosterschelde.
De Slag op de Schelde vindt dit jaar voor het eerst plaats en is op 18 mei.De wedstrijd is een vervolg op de asperge-amusewedstrijd zoals die negen jaar lang in het Zierikzeese restaurant De Zeelandbrug werd gehouden. Dit restaurant is gesloten.
Edwin Vinke
Bekende topchefs vormen de jury van de Slag op de Schelde: Edwin Vinke (Kromme Watergang**), Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**), Sjaak Jobse (Plat de Zélande). Mike Dooms van de Kromme Watergang beoordeelt de wijn/spijs combinaties.
‘De wedstrijd is ontstaan omdat het Koksgilde een vervolg wilde geven aan de amusewedstrijd die bij De Zeelandbrug werd gehouden. Al pratende ontstond het idee om het op het water te doen. Met de Alliance Gastronomique hebben we ook al eens een dag op een boot doorgebracht, vandaar. ‘De deelnemers zijn chefs of souschefs. Zij maken asperges gecombineerd met een product uit onze mooi Oosterschelde’, aldus Rutger van der Weel.