Samen met de chef-koks van de Kring Oosterscheldekreeft - een genootschap van twaalf restaurants - ontwikkelde de Bijenkorf een speciale kreeftenkroket, die geserveerd wordt met een brioche-broodje en een citroenmayonaise. Ook worden een bisque met Oosterscheldekreeft en een Zeeuwse salade met Stellendamse garnalen, huisgerookte zalm en Oosterscheldekreeft met limoenvinaigrette geserveerd.
‘Een typisch Nederlands kwaliteitsproduct hoort in de Bijenkorf’, aldus Kees van Wezel, manager Food & Restaurants bij de Bijenkorf. ‘Wij vonden het een kans om samen met de Kring van de Oosterscheldekreeft een aantal nieuwe, bijzondere seizoensproducten te introduceren; daarmee onderscheiden we ons en bieden we bijzondere gerechten aan onze gasten.’
Tijdens de promotieperiode geven koks van de Kring van de Oosterscheldekreeft kookdemonstraties in een selectie restaurants van de Bijenkorf en maken de bezoekers van de Bijenkorf ook kans op een Kreeftenweekend in een luxe restaurant in Zeeland.