Beuk viel al eerder in de prijzen met zijn boek 'Wat van Fair komt'.
De publieksprijs – de Gouden Garde – ging mee naar huis met de makers van het boek IJstijd van de Amsterdamse banketbakker Kees Raat en Barbara Bulten. Raat runt in de Warmoesstraat MetropolitanDeli waar hij met name chocolade en ambachtelijk ijs verkoopt.
Kookkaravaan
In de categorie Nederlands viel 'Kookkaravaan' van Annelies Dollekamp in de prijzen. ‘Een origineel lees- en kookboek over Marokko en de Marokkaanse keuken. Wat een guts: in eigen beheer uitgegeven, aldus de vakjury.
In de categorie Vertaald koos de jury uit de drie genomineerde titels voor De perfecte pastaformule. De jury over deze winnaar: ‘Deze pastabijbel of -catalogus bevat werkelijk alle facetten van pasta. De vormgeving is bijzonder en maakt het boek tot een echte must have.’
Colour Kitchen
Het bijzondere boek Autisme & koken kwam als winnaar in de categorie Beste Initiatief uit de bus. De prijsuitreiking vond plaats op maandag 14 november in de Colour Kitchen in Amsterdam. De verkiezing werd voor de vijfde keer gehouden.