Boerma laat weten Chicago vooral te bezoeken vanwege Grant Achatz. De topchef van restaurant Alinea kookt zeer vooruitstrevend en is een must om inspiratie op te doen.
‘Amerikanen zijn heel ver in de keuken. Bijvoorbeeld met het gebruik van innovatieve apparaten. Rond Grant Achatz is veel aandacht. Het is een absolute topchef met een prachtige filosofie voor zijn product’, aldus Boerma.
Boerma vervolgt: ‘Achatz staat bekend om zijn 20-gangenmenu. Allemaal fraaie muizenhapjes, maar een stuk begrijpbaarder dan El Bulli in Spanje’.
Naast restaurant Alinea gaat Boerma ook een hapje eten bij L20, een ander bijzonder restaurant in miljoenenstad Chicago. De Amerikaanse trip van Boerma start 3 januari en duurt 5 dagen.
Afgelopen zomer maakte Boerma ook al een bijzondere culinaire trip. Toen bezocht hij de Japanse hoofdstad Tokio en at er in vele toprestaurants. Aanvankelijk wilde hij komende winter naar Hongkong, maar vanwege de gunstige dollarkoers koos hij voor Chicago.
Meer berichten over Jacob Jan Boerma en De Leest: