Elke maand heeft een chef een gerecht bereid met Iers vlees. De gerechten zijn aangepast aan het seizoen. ,,Ze zijn eigenlijk bedoeld voor consumenten maar ook geschikt voor chefs die met Iers vlees willen werken’’, laat een woordvoerster van de Irish Food Board weten.
Marcel van Zomeren van restaurant In den Rustwat in Rotterdam, is een van de chefs die aan de kalender heeft meegewerkt. Op maandag was hij op de Horecava om twee gerechtjes te bereiden voor bezoekers. ,,Ik werk graag met dit vlees omdat het betrouwbaar is. Het is altijd verkrijgbaar en van constante kwaliteit’’, vertelde de Rotterdamse chef. Hij zette zijn publiek gerookt vlees met ganzenlever en zwezerik voor en een runderlende met morilles, kruidenpaddenstoelen en madeirajus.
Op woensdag 9 januari zal Andrès Delpeut van de HME Group in Amsterdam een kookdemonstratie met Iers vlees geven. Deze vindt plaats om 11.30 uur op de wereld ‘Markt’.
Meer Horecava-nieuws:
Horecavadossier
Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons