Na bijna 20 jaar als executive chef & manager zegt Onno Kokmeijer toe te zijn aan een nieuwe culinaire uitdaging. Hij wil graag een rol blijven spelen in de Nederlandse gastronomie. De komende tijd bezint hij zich op nieuwe kansen en mogelijkheden binnen zijn culinaire loopbaan.
Twee sterren in twee jaar
Kokmeijer en Speelman hebben vanaf hun aanstelling bij Hotel Okura Amsterdam in 2003 vele culinaire successen gevierd. In 2005 kregen zij hun eerste Michelinster toegekend en in 2007 de felbegeerde tweede. Daarnaast behaalden ze jaarlijks terugkerend hoge noteringen in de (inter)nationale restaurantgidsen. Kokmeijer behaalde in 2008 zijn SVH Meesterkok-titel en werd in 2019 uitgeroepen tot Chef van het jaar door Gault & Millau.
Onno Kokmeijer: 'Ik ben trots op mijn tijd in Ciel Bleu en op het team en kijk met veel plezier terug naar een hele belangrijke periode in mijn carrière. De samenwerking met Arjan was uniek in
alle opzichten, hij is als mijn broer. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij het succes van Ciel Bleu voortzet. Ook ben ik dankbaar voor de steun die Hotel Okura Amsterdam en het team van
Ciel Bleu mij hebben gegeven. Ik zie uit naar de nieuwe avonturen en uitdagingen die mij te wachten staan.'
Arjan Speelman: 'Onno is mijn mentor en we zijn als familie. Samen hebben we heel veel meegemaakt en als je zo lang als chefsteam hebt gewerkt zal het wennen zijn om vanaf nu aan het
roer te staan. Gelukkig heb ik een fantastisch team om mij heen, en samen kijken wij uit naar de volgende fase met Ciel Bleu.'
Michiel Roelfsema, algemeen directeur Hotel Okura Amsterdam: 'Okura is Onno dankbaar voor zijn enorme toewijding en creatieve en culinaire excellentie, welke hij gedurende bijna twee decennia dagelijks met enorm veel passie heeft gedeeld met gasten en collega’s.
Zijn creativiteit, vakkennis en doorzettingsvermogen gaan wij missen. Onno is en blijft een ambassadeur voor ons mooie vak én voor Okura. Ik ben verheugd dat Arjan Speelman klaar staat om met het voltallige team van Ciel Bleu, het succes voort te zetten.' In de komende periode is restaurant Ciel Bleu niet geopend in verband met een geplande keukenverbouwing.
Over Onno Kokmeijer en Arjan Speelman
Onno Kokmeijer heeft sinds zijn 17e gewerkt bij ‘De Twee Schouwtjes’, ‘De Swaen’, ‘De Hoefslag’, ‘De Gieser Wildeman’ en ‘Karpendoekse Hoeve’. Na de rol van sous-chef bij ‘Merlet’ vervuld te hebben, maakte hij de overstap naar Ciel Bleu in 2003.
De liefde voor het vak begon voor Arjan Speelman in de keuken van ‘Restaurant ’t Kalkoentje’ in Rhenen. Aansluitend werkte Arjan in ‘De Hoefslag’ en ‘Merlet’, waar de eerste kennismaking met Onno Kokmeijer plaatsvond. Vanaf 2003 vormt Arjan samen met Onno het chef-team in Ciel Bleu, sinds 2007 bekroond met twee Michelinsterren.