Het restaurant in een oud landhuis aan zee opende op 1 juli 2019 met aan het roer een team dat was opgeleid in 212. 'Wij willen op een bepaalde manier te werken, en dat lukte niet', vervolgt Van Oostenbrugge zonder verdere details te geven. Van Oostenbrugge en Groot lieten een team van in totaal achttien man, waarvan dertien koks, overvliegen naar het Caraïbisch gebied. Het gehele team was opgeleid in restaurant 212. 'Er staan er nu nog vier, maar ook die komen terug. Daar hebben we voor gezorgd.'
Risicospreiding
Van Oostenbrugge en Groot werden door de eigenaar van het landhuis benaderd om daar een restaurant te beginnen. ‘Aanvankelijk zeiden we nee, maar toen we de boel wat beter hadden uitgezocht bleek dit een kans die we niet aan ons voorbij wilden laten gaan. De locatie kan niet beter, het pand is fantastisch, de vergunningen waren redelijk snel rond en we hebben leveranciers gevonden die daar elke dag verse ingrediënten kunnen leveren. Want dat laatste is natuurlijk een uitdaging op een eiland’, zei hij eerder over 020. Nu zegt Van Oostenbrugge: 'We zagen het ook als een soort risicospreiding, maar 212 loopt zo goed dat we ons daar lekker op gaan focussen. Voorlopig geen dingen meer on the side. We zien dit als lesgeld.'
Restaurant 020 heeft veertig zitplaatsen. Net als bij 212 staat de keuken er letterlijk centraal. Designbureau concrete amsterdam nam er het interieur voor haar rekening. De keuken, van Marrone, werd er naar toe gevlogen als een soort van bouwpakket.