De officiële opening en lancering van het spiksplinternieuwe restaurant, zal pas plaatsvinden na een fikse verbouwing, dus de overname per 1 april zal geruisloos verlopen en ook de naam van het restaurant zal pas na de verbouwing bekend worden gemaakt. De ondernemers streven naar de openingsdatum van 1 juli 2019.
Vier ondernemers
Naast Frans van Dam en chef Dennis Huwaë zijn er nog twee ondernemers betrokken bij de overname van Lokaal Edel in gebouw Het Sieraad in Amsterdam. Dit zijn Erik van Wilsum & Frank Hekelaar, van Tobacco Theater en de Artiesten. De vier zijn samen per 1 april de nieuwe exploitanten van Lokaal Edel en de bijbehorende evenementenlocaties binnen het gebouw het Sieraad.
De vier ondernemers zullen hun samenwerking, welke tot stand kwam in 2018, in het rijksmonument aan de Postjesweg verder uitbreiden en consolideren. Tobacco Theater & de Artiesten nemen er vanaf 1 april de organisatie van de events voor hun rekening en Restaurant Daalder verzorgt, zoals te doen gebruikelijk binnen de samenwerking, de F&B voor de events.
Dennis Huwaë werkte voor het ondernemerschap als rechterhand in de keuken van Moshik Roth. De chef werd door GaultMillau verkozen tot Talentvol Chef 2018.
Nieuw restaurant
De nieuwe uitbaters zetten het huidige concept van Lokaal Edel niet voort, maar bouwen de succesformule van Restaurant Daalder verder uit en openen op de plek van Lokaal Edel een casual fine dining restaurant dat ze 1 juli 2019 willen openen.
Edel Amsterdam
Edel Amsterdam startte in 2007 als restaurant/café aan de Postjesweg en groeide uit tot een onderneming die ook evenementen en festivals organiseert en catering verzorgt. Het zit in het pand dat bekend staat als Het Sieraad. Jonathan Karpathios was in 2017 food director.
Lokaal Edel