Op het podium van het De La Mar Theater in Amsterdam, waar op 17 december de Michelingids voor 2019 werd gepresenteerd, wordt het duo van Restaurant 212 het culinaire dreamteam genoemd. ‘Tja. Zeggen ze dat? ‘Thomas Groot: ‘Hier zijn we enorm trots op. We zijn pas net open en willen iedereen bedanken die heeft geholpen.’ Er zijn complimenten voor het grote assortiment Nederlandse kazen.’
Werner Loens over de ster restaurant 212
Bij Bord’eau had het culinaire duo twee sterren, zo legt Misset Horeca hoofdinspecteur Werner Loens voor in een kort interview na de uitreiking van de gids. ‘Bij Bord’eau waren ze hun eigen baas niet he, nu zijn ze als ondernemers bezig én als chef van restaurant 212. We hebben er echt heel veel maaltijden gedaan in de tijd dat ze open zijn.’ Restaurant 212 is van start gegaan in januari van dit jaar.
Loens vervolgt: ‘Na al die maaltijden hebben we beslist dat we toch nog een beetje zouden wachten met die tweede ster.’
In de gids krijgt Restaurant 212 de vermeldingen mee: creatief, eigentijds. ‘De open keuken staat als een theater centraal in deze moderne zaak. Iedereen geniet van de interactie met de chefs. Al is een plaats aan de counter een aanrader. U ziet er hoe Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot nauwkeurig en delicaat te werk gaan. Hun keuken is uiterst inventief. Telkens weer wordt u verbluft door onverwachte smaaksensaties.’