Ondanks het vertrek van Bart en Paul Melis blijft De Gespleten Arent bestaan. Onder bezielende leiding van Sjoerd Dooge en Edwin Dingemans zal de eer worden hooggehouden. 'De afgelopen tijd hebben we het restaurant helemaal eigen gemaakt' aldus Dooge. 'Zo kunnen Bart en Paul met een gerust hart uitvliegen.'
Terras Top 100
De Werf in Veere dat de broers Melis overnemen van Saskia van Golen en Patrick Wolf, werd tijdens de Terras Top 100 2016 tweede. Het stel heeft de exploitatie overgedragen aan de broers Melis. 'Zij zullen ons concept verder continueren en daarbij uiteraard hun eigen visie hierop toepassen', aldus de voormalige horecaondernemers. 'Wij zijn er van overtuigd dat Paul en Bart Melis samen met het huidige team restaurant De Werf, zo niet nog beter, zullen continueren.' Van Golen en Wolf creëren in Domburg op zo’n 200 vierkante meter een conceptstore met zowel dames als herenkleding: Boutique Domburg.
Broers Melis
Na ruim elf jaar vonden de broers Melis het tijd voor iets nieuws. 'Het idee om De Gespleten Arent te verlaten is drie jaar geleden ontstaan', vertelt Bart. 'Als ondernemers hebben we het plafond bereikt in Middelburg. We hebben er alles uit gehaald wat erin zit, met als hoogtepunt een Bib Gourmand in 2014.'
Nieuwe uitdaging
Na een lange zoektocht vonden Bart en Paul een nieuwe uitdaging 9 kilometer verderop, in het pittoreske Veere. Per 1 april zijn ze de trotse eigenaars van restaurant De Werf. Paul legt uit: 'De formule van de Gespleten Arent willen we graag doorzetten: uitmuntende kwaliteit en ongekende gastvrijheid.'
De locatie aan het Bastion is groter, met name het terras. Zo kunnen er in de zomermaanden ook veel toeristen worden bediend. De kaart is verrassend, maar net iets toegankelijker dan die van De Gespleten Arent, aldus de broers.