Michelin is geen onbekend fenomeen voor chefs en eigenaren Jeroen van Gansewinkel en Servais Tielman van Cucina del Mondo in Heerlen. Ze kookten bij sterrenzaken als Beluga, De Leuf, Toine Hermsen en de Librije. Twee jaar geleden begonnen ze hun eigen restaurant. 'We zijn rustig aan begonnen en wilden gewoon lekker koken. Geen gekheid en poespas op het bord', vertelt Jeroen van Gansewinkel aan Misset Horeca.
Volgende stap
Na twee jaar hadden de heren chefs onlangs het gevoel klaar te zijn voor 'de volgende stap' en schreven ze de gidsen aan. Tot hun grote verrassing kregen ze onlangs een uitnodiging voor de presentatie van de Michelin-gids op 17 november aanstaande in Maastricht. En nu is er het nieuws dat ze bij de nieuwe adressen met een Bib Gourmand zitten. 'Dit komt totaal onverwacht. We zijn er erg blij mee.'
Vaste klandizie
Ambities hebben de chefs van Cucina del Mondo zeker. 'We willen Heerlen culinair op de kaart zetten. Dat is best moeilijk want je kunt Heerlen niet vergelijken met Maastricht maar langzaam beginnen we hier vaste klandizie op te bouwen. Mensen kennen ons nog van Beluga en De Leuf.'
Klik hier voor het volledige overzicht van de adressen met Bib Gourmands in 2015.