'Zijn gerechten stralen innerlijke rust uit, met verfijnde structuren en uitgebalanceerde, hoge smaken. Elk bord is constant, nooit te veel of overdadig. Puur en naturel gaan hand in hand. Elk ingrediënt blijft herkenbaar. Soms proef je enorme contrasten in zijn gerechten, maar het blijkt altijd perfect en doordacht,' noteert de GaultMillau-gids over Sobecki. Sobecki volgt Richard van Oostenbrugge van Bord'eau** op, die de titel afgelopen jaar mocht dragen.
Voordat Jan Sobecki in 2010 neerstreek in het Bloemendaal reisde de van oorsprong Poolse kok over de hele wereld. Hij werkte bij belangrijke restaurants in New York, Chicago en Parijs. Rust en opperste concentratie zijn twee van zijn belangrijkste kenmerken. Je hoort hem nooit schreeuwen in de keuken. Ook zul je hem niet van stress nerveus zien springen. Sobecki kent de klassieke en moderne keukentechnieken als zijn eigen broekzak,' concludeert Van Lissum.
Jan Sobecki kookte twee sterren voor Chapeau in Bloemendaal. Het restaurant van Ronald Voogel. Hij zei eerder tegen Misset Horeca: 'Ik heb ervaring opgedaan in New York en Chicago, daar mijn smaakbibliotheek opgebouwd. Maar de verfijning heb in geleerd in Parijs, daar heb ik 2,5 jaar gewerkt.'