Gespot bij Beautanica in Zwolle: wijnwand met 64 exclusieve wijnen per glas

Gespot bij Beautanica in Zwolle: wijnwand met 64 exclusieve wijnen per glas

Een zelftapwand met tientallen bieren zien we wel vaker, maar een wijnwand met 64 verschillende wijnen per glas is bijzonder. Deze wand bij Beautanica in Zwolle is een trekpleister en is een interactief element in het restaurant. 'Gasten raken er met elkaar in gesprek', vertelt eigenaar Manon Broekhaar.

Foto: Christian Fielden

Bistro Two uit Roermond winnaar Gramona Amuse Wedstrijd

Bistro Two uit Roermond is de winnaar van de Gramona Amuse Wedstrijd. De chef en sommelier wonnen met hun amuse 'Eterna Forrest Bite'.

Wijnkaart op mega wijnfles.

Gespot bij restaurant Welgelegen: 8 unieke ervaringen van wijnkaart tot quick-lunch

Bij restaurant Welgelegen in Groenlo draait alles om beleving. Eigenaren Daniëlle en Ton Fox hebben met veel aandacht en liefde unieke details toegevoegd die een bezoek onvergetelijk maken. Van een wijnkaart die je niet snel vergeet tot speelse elementen voor kinderen: dit zijn acht inspirerende items die Welgelegen bijzonder maken.

Natuurwijn steeds populairder in de horeca

Natuurwijn steeds populairder in de horeca

Natuurwijn wordt steeds populairder. Niet alleen in gespecialiseerde wijnbars of restaurants, maar ook in de brede horeca.

Sommelier van het Jaar bij Michelin is Lendl Mijnhijmer van Showw*

Sommelier van het Jaar bij Michelin is Lendl Mijnhijmer van Showw*

Michelin heeft tijdens de sterrenceremonie in Maastricht de Sommelier van het Jaar-award uitgereikt aan Lendl Mijnhijmer van restaurant Showw in Amsterdam.

v.l.n.r. Mello de Witte, Jim Dijksterhuis en Lisa de Tombe

Fameus restaurant In Den Gapenden Eter gaat door als Café De Gaper

Het fameuze Leidse restaurant In Den Gapenden Eter gaat weer open. Eind mei sloot eigenaar en chefkok Eugène 'Eus' Hoogenboom de horecagelegenheid met vermeldingen bij Michelin en Gault&Millau. Onder leiding van chef-kok Jim Dijksterhuis komt op dezelfde plaats nu Café De Gaper.