Thomas van Gorp, watersommelier en marketingmanager bij BRITA: 'Onze doelgroepen kennen het belang van gefilterd water vooral bij het voorkomen van verkalking en uitval van machines, maar bovenal draait het om smaak.'

Ontdek de invloed van verschillende soorten water in het Brita H2O-lab

Barista's weten al lang dat niet elk water geschikt is voor een goede kop koffie. Maar ook voor apparatuur in de professionele keuken en voor goed brood bakken is een heel eigen soort water nodig. Bij Brita weten ze er alles van. Daarom nodigen zij horecaprofessionals uit voor een bezoek aan hun H2O-lab in Eindhoven.

Made Blue Foundation lanceert gebotteld water voor horeca en doneert voor elke fles 100 liter

Made Blue Foundation lanceert gebotteld water voor horeca en doneert voor elke fles 100 liter

Made Blue Foundation gaat samenwerken met horecadistributeur Jetdrinks om gebotteld water in glazen flessen te leveren aan horeca. Voor elke gekochte fles doneert Made Blue 100 liter water aan waterprojecten in ontwikkelingslanden, waarbij de gast zelf kan kiezen aan welk project de donatie wordt toegewezen.

Amsterdams hotel doneert per overnachting 100 liter water aan goed doel

Amsterdams hotel doneert per overnachting 100 liter water aan goed doel

Vandaag, 22 maart, is het Wereld Water Dag. Voor een groot en bekend hotel in Amsterdam aanleiding om te starten met een project waarbij het hotel voor elke overnachting 100 liter water doneert aan een gezin in een ontwikkelingsland via het sociale concept Enjoy Water to Give Water.

Petro Kools van Da Vinci* beoordeelt de effecten op smaak van verschillende waters. Foto: Marcel van Hoorn

De weg van het mineraalwater: Water is gewoon water. Toch?

Water staat in elk horecabedrijf op de kaart, of het nu mineraalwater, bronwater of kraanwater is. En tussen die drie varianten zit een wereld van verschil. Misset Horeca zocht uit wat die verschillen zijn en welke belangrijke rol dat speelt op de restauranttafel. Want dat water heeft wezenlijk invloed op de smaak van de wijn of het gerecht waar dat water naast staat.

Wat is de invloed van water op de smaak van koffie?

Wat is de invloed van water op de smaak van koffie?

Koffie bestaat uit 91 (espresso) tot 98 (filterkoffie) procent uit water. Maar wat is de invloed van water op de smaak van koffie?

Château St. Gerlach likt wonden na watersnoodramp: 'Herstel duurt maanden'

Château St. Gerlach likt wonden na watersnoodramp: 'Herstel duurt maanden'

Net als veel andere horeca in Zuid-Limburg is ook een aantal huizen van Oostwegel Collection zwaar getroffen door de watersnoodramp van vorige week. Vooral Château St. Gerlach is fors beschadigd, laat Camille Oostwegel weten. 'We hopen in oktober weer volledig open te zijn.'