Het traject van ‘aanboren’ van de bron tot het uiteindelijke water in de fles duurde ruim twee jaar. Het is mooi zuiver water, zonder pesticiden of andere dingen die niet in water thuishoren… We weten al sinds 2003 dat we bronnen hebben op ons landgoed. Voor de brandweer moesten we destijds op zoek naar bluswater; we zijn met een wichelroede gaan lopen en hebben zo het water ontdekt,’ zegt Eric van Veluwen, alias dé bio-kok, tegen Misset Horeca.
De bron op Rhederoord is een van de veertien erkende bronnen in Nederland. Het water uit de bron wordt op het terrein gebotteld, handmatig gestickerd en zit in flessen van 0,75 liter en is er plat en bruisend. Het draagt de naam Water 159. ‘Omdat het water op 159 meter diepte zit.’
De productie blijft volgens Van Veluwen kleinschalig. ‘We kunnen maximaal 300 flessen per dag bottelen. Dit is voor eigen gasten, maar ook voor horeca-collega’s en wijnhandelaren. We krijgen er leuke reacties op. Mensen vinden het mooi, zuiver water.’