Tips voor het aantrekken en behouden van horecatalent

Tips voor het aantrekken en behouden van horecatalent

Tijdens het PersoneelSymposium op de de Horecava komen horecaondernemers samen om te leren hoe ze hun teams optimaal kunnen laten presteren en hoe je horecatalent behoudt.

Instructierecht in de horeca: 'Is kwartier voor tijd aanwezig betaalde arbeid?'

Instructierecht in de horeca: 'Is kwartier voor tijd aanwezig betaalde arbeid?'

Tijdens het PersoneelSymposium op Horecava krijgen horecaondernemers praktische handvatten om teams beter te laten presteren.

Gastheer Geurt Jan Heikamp van de Koning van Denemarken is Toppr van 2024

Gastheer Geurt Jan Heikamp van de Koning van Denemarken is Toppr van 2024

Platform Tippr zette in 2024 iedere maand een hardwerkende horecamedewerker in de schijnwerpers die zich onderscheidt door zijn of haar uitzonderlijke bijdrage aan de horeca. Deze twaalf toppers strijden om de titel Toppr van het jaar 2024.

Horeca-cao 2025-2026: nieuwe loontabellen en stappenplan voor loonberekening

Horeca-cao 2025-2026: nieuwe loontabellen en stappenplan voor loonberekening

KHN en vakbonden De Horecabond en het CNV zijn in oktober 2024 een nieuwe horeca-cao overeengekomen. Deze horeca-cao loopt van 1 januari 2025 tot en met 31 december 2026.

Hoe ga je om met bedrijfsongevallen in de horeca?

Hoe ga je om met bedrijfsongevallen in de horeca?

In de horeca vinden soms bedrijfsongevallen plaats. Vaak gaat het om ongevallen door snijden, stoten, in contact komen met stroom, hitte (brandwonden), uitglijden, struikelen. Hoe ga je daar als ondernemer mee om?

Foto: Shutterstock. Niet de leerling-kok uit het artikel.

5000 euro voor dreigende leerling-kok die ontslag aanvocht

Een medewerker op staande voet ontslaan, kan soms kostbare gevolgen hebben.