Buitenplaats Sonsbeek (Stadsvilla - & Ketelhuis Sonsbeek)
Mag een werknemer vakantie-uren meenemen naar het nieuwe jaar?
Een veel gestelde vraag op het gebied van personeel. Mag een werknemer vakantie-uren meenemen naar het nieuwe jaar?
Een veel gestelde vraag op het gebied van personeel. Mag een werknemer vakantie-uren meenemen naar het nieuwe jaar?
Je moet er kundig, consistent én liefhebber voor zijn: het uitvoeren van de perfecte tafelbereiding. Deze persoonlijke preparaties leken uit de mode te zijn, maar we komen ze nu misschien wel vaker tegen dan ooit. 'De tafelbereiding is terug van nooit helemaal weggeweest.'
Maandag 16 december was de Ziggo Dome het toneel van een feest dat 15.000 horecaprofessionals samenbracht.
Nu de Belastingdienst vanaf 1 januari 2025 strenger gaat handhaven op 'schijnzelfstandigheid' onder zzp'ers -ook wel verkapt dienstverband genoemd-, moeten werkgevers hun arbeidsrelaties kritisch onder de loep nemen.
De manier van werken in de professionele keuken moet grondig worden herzien. Dat vindt SVH Meesterkok Anton Dijk, die al twintig jaar schaaft aan zijn Smart Cuisine-filosofie. 'Er móet verandering komen, anders gaat ons vak kapot.'
Alex Verburg (57) is eigenaar van de succesvolle horecazaken Gusto, Oliva, Post en Het Gemaal.