Flonk, Hotel, Groningen

Gespot: pannenkoekenmachine voor (ontbijt) buffet

Bij Flonk Hotel Groningen Zuid hebben ze een pannenkoekenmachine bij het ontbijtbuffet. 'Er was veel vraag naar pannenkoeken en met deze machine wordt dat werk uit handen gegeven. Gasten kunnen in ongeveer een halve minuut zelf een pannenkoek laten maken.

Hoe Jaap van Wijck met zijn ontmoetingsplek de ontbijtcultuur naar Maastricht bracht

Hoe Jaap van Wijck met zijn ontmoetingsplek de ontbijtcultuur naar Maastricht bracht

Eigenaar en chef-kok Jaap van Wijck bracht de ontbijtcultuur vanuit New York, Berlijn en Amsterdam naar Maastricht. Met succes. Sinds 2017 is dagzaak Van Wijck een bruisende ontmoetingsplek waar tijdens weekenden gasten rijen dik voor de deur staan. Hoe kreeg de ondernemer dat voor elkaar?

Ruben Venema, eigenaar van by Jarmusch

By Jarmusch wil met zijn restaurants Nederlandse ontbijtcultuur opschudden

De wat sobere, Nederlandse ontbijtcultuur zal niet zomaar verdwijnen, maar het wordt wel degelijk populairder om buitenshuis de dag te beginnen. De tweede vestiging van American Breakfast diner by Jarmusch opende onlangs zijn deuren in Rotterdam. Ondernemer Ruben Venema heeft bovendien grootse plannen in andere steden.

Bilderberg verduurzaamt ontbijt: andere verpakkingen en beter afvalbeheer

Bilderberg verduurzaamt ontbijt: andere verpakkingen en beter afvalbeheer

Bilderberg verduurzaamt het ontbijtaanbod. Alle 125 ontbijtproducten zijn de afgelopen maanden uitgebreid geëvalueerd en vervangen door duurzame keuzes, waarbij vooral is gekeken naar verpakking, afvalbeheer en voedselverspilling.

Een serveerster van By Jarmusch in Rotterdam.

Tweede vestiging van ontbijtzaak By Jarmusch opent in Rotterdam

By Jarmusch opent een tweede zaak in Rotterdam, waar tot in de late middag ontbeten kan worden. Oprichter Ruben Venema hoopt in de toekomst verder te groeien met zijn concept. 'Als je succesvol kan verdubbelen, kan je ook verviervoudigen. Uiteindelijk willen we in elke grote stad een by Jarmusch openen.'

Een van de ontbijtgerechten van Seven One Seven: een yoghurt cocktail met passievrucht, meringueschuim, lemoncurd en knetterballetjes. Foto: Diederik van der Laan

Bladgoud en kaviaar: vernieuwd hotel 717 wil beste ontbijt van Nederland bieden

Het Amsterdamse boutique hotel Seven One Seven breidde bij een grondige renovatie het aantal kamers uit tot 23 en voegde een restaurant toe. Daar wil general manager Brita Röhl het beste ontbijt van de stad en misschien wel van het land serveren. Van scrambled eggs met bladgoud tot een yoghurt cocktail met meringueschuim en knetterballetjes.