Vincent Gasseling, Tonny Berentsen en Maurijn Gasseling (v.l.n.r.).

Vader in cafetaria, zoon in sterrenkeuken: 'Frikandellen voor De Kromme Dissel'

Vincent Gasseling van Snack Plus in Doetinchem bracht woensdag 31 maart een verrassingsbezoek aan De Kromme Dissel in Heelsum. De ondernemer kwam de brigade feliciteren met het feit dat ze voor het vijftigste jaar een ster ontvingen van Michelin. Zijn zoon Maurijn werkt er in de keuken. Uiteraard koos hij voor een passend cadeau: een doos vol met XXL-frikandellen.

Restaurant Lucas Rive, Hoorn

Deborah Rive reageert op sterverlies Restaurant Lucas Rive

Restaurant Lucas Rive in Hoorn verliest haar Michelinster voor 2021. Deborah Rive laat weten dat ze wordt overspoeld met ongeruste belletjes, berichtjes en mailtjes. 'Michelin heeft dit bewust gedaan aangezien het restaurant openbaar in de verkoop staat.'

Het team van De Kromme Dissel proost op het jubileum.

Restaurant De Kromme Dissel: 50 jaar Michelinster

Nu het eindelijk zwart op wit staat dat restaurant De Kromme Dissel voor het vijftigste jaar op rij een Michelinster mag dragen, valt er een last van de schouders van chef Tonny Berentsen. Hij is Michelin én Fletcher dankbaar.

Michelin Service Award voor Cindy Borger: 'Ze combineert flair met charisma'

Michelin Service Award voor Cindy Borger: 'Ze combineert flair met charisma'

'Deze gastvrouw combineert flair met charisma en heeft kennis te over', aldus Michelin over de toekenning van de Service Award aan Cindy Borger. De eigenaar van tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn reageert met de woorden 'heel vet' als we haar vertellen wat de rode gids over haar schrijft. 'Ik ben oprecht trots op deze prijs.'

Michelin 2021: 113 sterrenrestaurants in Nederland

Michelin 2021: 113 sterrenrestaurants in Nederland

Nederland telt voor 2021 113 restaurants met een of meerdere Michelinsterren. Per saldo zijn dat er twee meer dan in 2020. Daarnaast zijn voor het eerst Groene Michelinsterren uitgereikt, acht stuks. Onder meer het driesterrenrestaurant De Librije van Jonnie en Therese Boer in Zwolle mag er een dragen.

Edgaras Razminas, Michelin Sommelier van het Jaar: 'Buiten de lijntjes kleuren loont'

Edgaras Razminas, Michelin Sommelier van het Jaar: 'Buiten de lijntjes kleuren loont'

Edgaras Razminas is door Michelin verkozen tot Sommelier van het Jaar. De geboren Litouwer werkt acht jaar bij De Lindehof in Nuenen en is nu zo'n zes jaar sommelier. 'Dat ik nu al zo'n prijs krijg, is denk ik een beloning voor het feit dat ik buiten de lijntjes kleur en altijd mezelf blijf.'