Alles over Marijke Vuik

Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)

KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'Ondernemen doe je samen'

De zomer zit erop; de dagen worden korter en de tijd van winterterrassen breekt aan. Voor ons als horecaondernemers betekent de verandering in seizoenen vaak een moment van reflectie en vernieuwing.

Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)

KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'Wordt even bijtanken straks onbetaalbaar?'

Als horecaondernemer ben je voortdurend bezig met je zaak. De dagelijkse drukte, het verbeteren van processen en het optimaliseren van de gastbeleving kunnen soms een behoorlijke tol eisen. Hoe zorg je ervoor dat je zelf opgeladen blijft?

Udo Delfgou nieuwe directeur Koninklijke Horeca Nederland

Udo Delfgou nieuwe directeur Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft een nieuwe directeur. 'Verbinder' Udo Delfgou (53) uit Houten start per 1 oktober. Daarmee is hij de oplvolger van Dirk Beljaarts, de huidige minister van Economische Zaken.

Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)

KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'EK voetbal is mooie omzetboost'

Hoewel ik zelf niet de allergrootste voetbalfan ben, vind ik het wel heel mooi om te zien hoe sport mensen samenbrengt. En waar is dat zichtbaarder dan in onze geliefde horeca?

Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)

KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'Ik word gelukkig van het terrasseizoen, als gast én als caféhouder'

Zodra het weer het ook maar enigszins toelaat, lijkt de hele Nederlandse horeca zich naar buiten te verplaatsen. De volle terrassen in de binnensteden zijn bijna even iconisch in ons landschap als tulpen, fietsen en molens. Het is duidelijk; terrasjes pakken zit in onze cultuur.

Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)

KHN-voorzitter Marijke Vuik: 'Horeca verdient erkenning voor positieve bijdrage aan samenleving'

De horeca is de huiskamer van de samenleving. Met de prachtige bedrijven die onze sector rijk is, voegen we niet alleen economische waarde toe, maar leveren we ook een belangrijke bijdrage aan bruisende binnensteden. De horeca is niet zomaar een branche. Het verbindt, versterkt en brengt vitaliteit. En dat verdient erkenning.

Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)

KHN-voorzitter Marijke Vuik over de (on)mogelijkheden van de plasticregels

De afgelopen periode zijn we allemaal geconfronteerd met de uitdagingen van de Single Use Plastic wetgeving. Over de doelstelling kunnen we het wel met elkaar eens zijn. We willen allemaal de hoeveelheid plastic afval verminderen.

Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)

KHN-voorzitter Marijke Vuik droomt over een terras in de zon

Een heerlijke cappuccino met huisgemaakt gebak, een lekker koud biertje met een portie bitterballen of een mooi glas rosé met een burratasalade. Alles smaakt beter in de zon op een terras.

Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)

KHN-voorzitter Marijke Vuik: '2024 wordt het jaar van de persoonlijke aandacht'

Horecava weerspiegelde de kracht van onze prachtige branche weer: persoonlijk contact. Ook dit jaar bood de beurs ons als ondernemers de kans om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en nieuwe relaties op te bouwen. En die verbinding opzoeken, dat is iets wat we wat mij betreft vaker mogen doen.

Marijke Vuik (fotobron: Guus Schoonewille)

KHN-voorzitter Marijke Vuik over de kansen en uitdagingen van Gen Z

De afgelopen jaren hebben we als branche veel overwonnen. Maar we staan nog altijd voor een complexe uitdaging: de krapte op de arbeidsmarkt en het aantrekken van Gen Z, de generatie die de toekomst van de horeca zal bepalen.