Gault&Millau

Joris Bijdendijk is de Gault&Millau Chef van het Jaar 2025

Joris Bijdendijk, chef van Rijks*, restaurant Wils * en Wils Bakery Café in Amsterdam, is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2025.

Joris Bijdendijk, Jacob Jan Boerma, Richard van Oostenbrugge en Jarno Eggen (vlnr)
Michelin 2024

Bijdendijk, Boerma, Eggen en Van Oostenbrugge tippen Michelin-favorieten

De spanning loopt op; over minder dan een week zijn de nieuwe Michelinsterren in Nederland bekend. Misset Horeca vroeg vier absolute kanonnen naar hun kanshebbers. 'Ik kom nergens de naam van Marie tegen, maar daar staat wel een topteam.'

foto Nadia ten Wolde
Duurzaamheid

Joris Bijdendijk over gevolg van duurzaamheid in Rijks*: 'Dat zag ik niet aankomen'

Joris Bijdendijk heeft hele duidelijke ideeën hoe restaurants duurzamer kunnen worden, zo vertelde hij tijdens het Future Menus Chefs Connect, een event van Unilever op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. De executive chef van Rijks*, Wils* en Wils Bakery:  'De plofkip heeft minder impact, maar is dat wat je wil?'

Joris Bijdendijk
Ondernemen

Joris Bijdendijk over relevant blijven als restaurant: 'Je móet continu bijschaven'

Aanpassingsvermogen in de horeca is misschien wel belangrijker dan ooit, vertelde Joris Bijdendijk tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van New Chefs on the Block in Utrecht. De executive chef van Rijks*, Wils* en Wils Bakery deelde zakelijke inzichten met een groep van zo'n tweehonderd jonge professionals.

Wils

World's 50 Best Restaurants #33 El Chato komt koken bij restaurant Wils*

Op 21 en 22 maart koken chef Joris Bijdendijk en chef Álvaro Clavijo samen tijdens een tweedaags gastchef evenement op het open vuur bij restaurant Wils in Amsterdam.

Foto-credits: Chantal Arnts
Binnenkijken bij

Binnenkijken bij het nieuwe Rijks*

De deuren van restaurant Rijks* zijn na een grote verbouwing weer geopend. 'De afgelopen maanden is er door het hele team waanzinnig hard gewerkt en we zijn klaar om onze gasten weer te verwelkomen aan het Museumplein', aldus executive chef Joris Bijdendijk.

  1. Nog maar twee Nederlanders in Top 100 opgenomen bij The Best Chef Awards
  2. Goede 'personeelshap' in horeca belangrijk: Joris Bijdendijk deelt tips en tricks
  3. Joris Bijdendijk laat restaurants doormeten op duurzaamheid: 'We moeten af van onderbuikgevoel'
  4. Zo maak je écht duurzame impact in de gastronomie
  5. Friso van Amerongen nieuwe chef-kok jubilerend Rijks*
  6. Joris Bijdendijk en Riccardo Gaspari slaan handen ineen
  7. 'Best shocking' nog maar drie Nederlanders in lijst The Best Chef Top 100 2022
  8. Isabelle Chow nieuwe sommelier bij Rijks*
  9. Joris Bijdendijk opent Wils Bakery Café in Amsterdam-Zuid
  10. Cheflix haalt €2 miljoen op voor meer video's van sterrenchefs
  11. Deze 10 Nederlandse chefs staan in de top 100 The Best Chef Award
  12. Deze 13 Nederlandse chefs maken kans op The Best Chef Award 2021
  13. No show extra pijnlijk met minder couverts door 1,5 meter
  14. Uitreiking The Best Chef Awards 2021 in september in Amsterdam
  15. DiningCity start met Cheflix: online masterclasses van topchefs
  1. Rijksdaalder: Dennis Huwaë en Joris Bijdendijk slaan handen ineen
  2. Bijdendijk, Blaauw en Caron: kerstdiner thuis
  3. Hotels en restaurants werken samen tijdens gedeeltelijke lockdown
  4. Zoku Amsterdam en chef Joris Bijdendijk gaan weer samenwerken
  5. Joris Bijdendijk serveert sterdiner in verwarmde gondels reuzenrad
  6. Zeven Nederlandse chefs in Best Chef Award 2020: Jonnie Boer hoogst genoteerd
  7. Wils van Joris Bijdendijk zet favoriete gerechten van recensenten op de kaart
  8. Vito Reekers naar nieuw restaurant in Utrecht
  9. Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant
  10. Zoku en Joris Bijdendijk openen 25 loft restaurants
  11. Rijks zet reeks gastchef evenementen door met creatieve online diners
  12. Rijks limiteert aantal bestellingen voor maaltijdbezorging: 'Hier waren we niet op voorbereid'
  13. Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs
  14. Rijks werkt als eerste restaurant met Nederlandse truffel
  15. Joris Bijdendijk kookt groentemenu met topchef Manoella Buffara in Rijks