Van links naar rechts: Fabio Antonini, Raul Mini en Laura Martini. Foto: Rinze Vegelien / Today’s Brew

Pianeta Terra wéér beste Italiaanse restaurant van Nederland

Het is niet voor het eerst, maar de vreugde is wederom groot bij restaurateurs Fabio Antonini, Laura Martini en Raul Mini.

Alles vers, huisgemaakt en Italiaans in nieuw Amsterdams restaurant Demetra

Alles vers, huisgemaakt en Italiaans in nieuw Amsterdams restaurant Demetra

In Amsterdam opent een nieuw Italiaans restaurant. Op de kaart staan enkel verse en huisgemaakte Italiaanse gerechten bereid met moderne technieken. Demetra is een verwijzing naar Demeter, de godin van het graan. 'En dat proef je', stellen de oprichters van het restaurant dat in een inhammetje van de Reguliersdwarsstraat is gevestigd.

Chef-kok Pasquale Carfora van Aroma in Vaassen wint prestigieuze Italiaanse prijs

Chef-kok Pasquale Carfora van Aroma in Vaassen wint prestigieuze Italiaanse prijs

Pasquale Carfora, chef-kok van Aroma Italian Fine Dining Restaurant in Vaassen, is de winnaar van de prestigieuze Primo dei Campi-wedstrijd in Italië. Deze competitie, georganiseerd door 50Top Italy in samenwerking met pastamaker Pastificio dei Campi, daagde jonge talenten uit om klassieke Italiaanse recepten op een vernieuwende manier te interpreteren.

Cees van Casteren (links) en Charles Laurey bij Zoldering*

Wijnen van topproducenten uit Italië zijn nu beter bereikbaar voor horeca

Charles Laurey is een enorme fan van de verscheidenheid onder Italiaanse wijnen. Hij verbaasde zich erover dat bij veel Italiaanse wijnproducenten de wijnmaker onzichtbaar is. Daarnaast trof hij bij restaurantbezoeken in binnen- en buitenland wijnen aan die vaak te jong waren om te serveren. Laurey bedacht een concept om beide te combineren.: de wijnmaker centraal zetten en alleen wijnen op de markt brengen die op dronk zijn.

Binnenkijken bij Vito in Alkmaar: 'Charme van authentiek Romeins restaurant'

Binnenkijken bij Vito in Alkmaar: 'Charme van authentiek Romeins restaurant'

Restaurant Vito in Alkmaar, onder leiding van chef-kok Jan Willem de Jong, is volledige gerestyled. Het nieuwe interieur, geïnspireerd op traditionele Italiaanse ontwerpen, brengt de sfeer en charme van een authentiek Romeins restaurant naar het hart van Alkmaar.

Fotografie van Maarten Albrecht

Bar Beurre Fijnste Franse Restaurant en Gió Cucina Italiana Restaurant van het Jaar

Voor de twaalfde keer zijn in het Hilton Hotel in Amsterdam restaurantprijzen uitgereikt door de tijdschriften Leven in Frankrijk en Italië Magazine. Bar Beurre en Gió Cucina Italiana werden beiden onderscheiden.