Kenneth, eigenaar van het Surinaamse eetcafé Ken: 'Mijn vaatwasser ging ineens kapot en ik wilde meteen actie ondernemen zonder dat het mijn kasreserves opslokte.'

Slim lenen voor groei in de horeca met BridgeFund

Groei vraagt om de juiste middelen, zeker in de horeca. Voor ondernemers zoals Kenneth, die zijn Surinaamse eetcafé succesvol uitbouwde, is een zakelijke lening vaak dé manier om op het juiste moment te investeren. Met de actie 'Eerste maand gratis lenen' biedt BridgeFund nu nog meer flexibiliteit voor wie snel wil schakelen. 

Restaurant Summum in Zeewolde opent dankzij crowdfunding

Restaurant Summum in Zeewolde opent dankzij crowdfunding

Horecaondernemers Lars en Joëlla Dekens hebben al 76.245 euro opgehaald voor hun nieuwe restaurant Summum.

Horeca-databedrijf Tapp failliet verklaard: 'teleurgesteld en verdrietig'

Horeca-databedrijf Tapp failliet verklaard: 'teleurgesteld en verdrietig'

Horeca-databedrijf Tapp is door de rechtbank Amsterdam failliet verklaard. De startup begon in 2015 als betaal-app, maar ontwikkelde zich tot data-analist.

Julian van de Steeg, CEO van BridgeFund: 'Wij begrijpen dat als je een kans ziet, je snel wilt handelen.'

Waarom geld lenen om je horecazaak vooruit te helpen?

Als horecaondernemer weet je als geen ander dat groei vaak afhankelijk is van investeringen. Of het nu gaat om nieuwe apparatuur, een terrasuitbreiding of extra personeel voor drukke seizoenen, er komt altijd een moment waarop je bedrijf een impuls nodig heeft. Hoewel je misschien wilt wachten tot je voldoende eigen kapitaal hebt opgebouwd, kan een zakelijke lening vaak een snellere en slimmere weg naar succes zijn.

Eigenaren Petra en Niek van Duuren, Hotel Wildthout Ommen. Foto: Koos Groenewold

Opbouwen na faillissement: 'Geef geld pas uit als je het hebt verdiend'

Niek en Petra van Duuren bouwden in 7 jaar, zonder enige externe financiering, Hotel Wilthout in Ommen op vanaf de grond: het hotel was nagenoeg failliet maar floreert nu weer. In die jaren investeerden ze steeds kleine beetjes, maar pas als het geld er was. 'Dat is ons mantra: pas geld uitgeven als we het verdiend hebben.'

Khalid Oubaha

Horeca-imperium Khalid Oubaha staat voorlopig nog overeind

Het is kantje boord, maar de ruim twintig cafés van horecatycoon Oubaha blijven vooralsnog open. Vorig week bleek dat er bij de rechter uitstel van betaling was aangevraagd. Bewindvoerder Tian Herstel is echter optimistisch: 'Er zijn mogelijkheden om tot positief resultaat te komen'.