Marinka Roza, Product Marketeer Chef’s Harvest bij Farm Frites: 'Consumenten verlangen naar eerlijke, lokale gerechten en concepten.'

Chef's Harvest proberen? 'Verse friet, vol van smaak'

De rustieke Chef's Harvest friet van Farm Frites onderscheidt zich in smaak en kwaliteit. Verwen je gasten, verbeter je marge en ontzorg je brigade met de ambachtelijke friet van Agria aardappelen van Hollandse bodem.

Franchiseformule Potaé klaar voor groei naar 12 vestigingen in 2024

Franchiseformule Potaé klaar voor groei naar 12 vestigingen in 2024

King Kumpir is sinds 2004 actief in Nederland. In het concept speelt de aardappel - de kumpir - de hoofdrol. Na acht vestigingen en een rebranding, is de franchiseformule onder de naam Potaé klaar voor groei. 'Onze onderscheidende elementen zijn de aardappel en de manier waarop we die prakken.

Aardappelen voor verse friet: dit zijn de populairste piepers

Aardappelen voor verse friet: dit zijn de populairste piepers

Wat doe je als eerste als je wil beginnen of overstappen op ambachtelijke friet? Juist, de beste aardappelen kiezen. Doorgaans komen vooral de meer kruimige types in beeld. De populairste piepers op een rij.

Prijs van friet zal verder stijgen

Prijs van friet zal verder stijgen

De prijs van friet zal verder stijgen nu de opbrengsten van aardappelen lager zijn dan vorig jaar en het 5-jarig gemiddelde. Dat blijkt uit gegevens van het instituut Joint Research Centre (JRC) van de EU.

De Jongens van Zand & Klei: 'Wij maken de aardappel sexy'

De Jongens van Zand & Klei: 'Wij maken de aardappel sexy'

Tako Hoefsloot en Miranda Brouwers zetten in hun restaurant De Jongens van Zand & Klei in Breda de aardappel in de hoofdrol. 'Wij willen de 'ordinaire' Hollandse knol uit de negatieve hoek halen'. Dat doen ze op allerlei manieren. 'De aardappel is heel functioneel. Je kunt er alle kanten mee op.'

Friet in restaurants: wel of niet voorbakken, hoe frituren en kruiden?

Friet in restaurants: wel of niet voorbakken, hoe frituren en kruiden?

Friet in restaurants: het prijkt als populair bijgerecht op nagenoeg alle menukaarten. Maar welke friet, frituur en olie kies je? En waarom? Misset Horeca legt deze vragen voor aan een aantal horecaondernemers.