GaultMillau awards 2025

Rotterdamse tweesterrenchef uitgeroepen tot Ambachtsman van het Jaar Gault&Millau

Restaurantgids Gault&Millau heeft Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel in Rotterdam** verkozen tot Ambachtsman van het jaar 2025. Dit is maandag 10 februari in Tivoli Vredenburg in Utrecht bekendgemaakt.

Joey Stinissen (restaurant Zenith),  Juliën van Loo (Parkheuvel**) en Tom Vinke (De Kromme Watergang).
Les Patrons Cuisiniers

Drie nieuwe leden voor Les Patrons Cuisiniers

Joey Stinissen, Juliën van Loo en Tom Vinke treden toe tot club met 26 Nederlandse topchefs: Les Patrons Cuisiniers.

Mario Ridder
Openingen

Mario Ridder opent brasserie Lalou in Delft: 'Het wordt ongecompliceerd en lekker'

Chef-kok Mario Ridder (52) opent in november Lalou in Delft. Waar aan de Spoorsingel restaurant Einstein was gevestigd, komt in hetzelfde monumentale pand een brasserie. De horecagelegenheid zal bestaan uit drie compartimenten: een wijnlounge, bruine kroeg en een brasserie.

Parkheuvel in Rotterdam
Parkheuvel

Parkheuvel** wacht grote verbouwing: 'We gaan terug naar 40, 50 couverts'

Restaurant Parkheuvel in Rotterdam** gaat groots en grondig verbouwd worden, waarschijnlijk in 2026. De zaak sluit dan tijdelijk.

Gerecht van Erik en Julien van Loo - Parkheuvel. Fotocredits Lyan van Furth - LVFFood
Horeca

Nederlander Lyan van Furth uitgeroepen tot 'Food Photographer of the Year'

Lyan van Furth is voor de derde keer benoemd tot 'Food Photographer of the Year' door 't internationale fotografieplatform Foodelia. Elk jaar zoekt een jury uit duizenden inzendingen de sterkste culinaire foto's ter wereld.

Jannis en Claudia Brevet van Inter Scaldes
Horeca

21 Nederlandse restaurants tussen selectie van La Liste 2022

Het Franse La Liste heeft La Liste 2022 van de 1000 beste restaurants wereldwijd onthuld. Tussen deze illustere namen bevinden zich 21 Nederlandse restaurant. Inter Scaldes heeft in de lijst 1,5 punt voorsprong op de tweede Nederlandse notering; De Librije.

  1. Erik van Loo van Parkheuvel** kookt bij Eric Swaghoven van Valuas*
  2. Restaurant Week in coronatijd duurt hele maand
  3. Team Het Roode Koper wint Gouden Koksmuts 2020
  4. Meerderheid deelnemers aan Dining with the Stars heeft geen Michelinster
  5. Vincent van der Zalm (ex-Parkheuvel) gaat voor eigen restaurant
  6. Foto's Gouden Koksmuts 2019
  7. Team Merlet wint Gouden Koksmuts 2019
  8. Erik en Julien van Loo (Parkheuvel**): kick van koken, angst en rust in de kop
  9. Topchefs leveren maaltijdbox met viergangenmenu voor thuis
  10. Nieuwe Garde: alle namen van de chefs bekend
  11. Tweede serie Nieuwe Garde met jonge chefs
  12. Nieuwe restaurantactie van Heerlijk.nl: Heerlijk uit eten Weken
  13. Parkheuvel** serveert streetfood in nieuwe Rotterdamse Foodhallen
  14. Erik van Loo van Parkheuvel kookt op het water
  15. Erik van Loo: 'spontane bloedneus bij te veel stress in de keuken'
  1. Parkheuvel** introduceert Long Lasting Lazy Lunch
  2. Joey de Kruijf van Parkheuvel naar Central Park by Ron Blaauw
  3. Jean Luc Etienne naar Restaurant Parkheuvel
  4. Pop-up voor Parkheuvel** op festival North Sea Jazz Rotterdam
  5. Remon van de Kerkhof naar De Treeswijkhoeve**
  6. Foto's vernieuwd Parkheuvel
  7. Chef's Table op World Tennis Tournament
  8. Video GaultMillau 2017: Joey de Kruiff Talentvol Gastheer van het Jaar
  9. Erik van Loo organiseert Big Bottle Party met sterrenchefs
  10. Erik van Loo bereidt tweesterrenlunch voor Guinness Book of Records
  11. Remon van de Kerkhof geïnaugureerd als SVH Wijnmeester
  12. Culinair nieuws uit de internationale pers; Erik van Loo tovert met Snickers
  13. Erik van Loo en Edwin Vinke gastchefs in MasterChef Holland
  14. Van de Kerkhof terug als sommelier bij Parkheuvel
  15. Sommelier Kwakman van Parkheuvel naar le VIN 'x