Een jaar geleden had Wouter Wolters plannen voor een groot feest ter ere van het 25-jarig bestaan van Preuverie de Toren in Echt, de zaak die zijn ouders Leidy en Veer in 1996 begonnen en waarvan hij sinds 2014 volledig eigenaar is.
Prijsacties
‘Dat gaan we op een later moment alsnog doen, maar we geven vandaag wel 25 procent korting om er toch even bij stil te kunnen staan. Ik ben geen fan van prijsacties. Een frikandel voor de prijs van 25 jaar geleden of 5 frikandellen voor 5 euro, het is aan mij niet besteed.’
Herinneringen
Het winnen van de Cafetaria Top 100 2011-2012 noemt hij het mooiste moment in de afgelopen jaren. ‘Vanochtend heb ik met mijn ouders herinneringen opgehaald en we waren het unaniem eens. Mijn vader werkt iedere ochtend nog twee uur, mijn moeder springt bij op de momenten dat het nodig of wenselijk is.’
Corona
Het afgelopen jaar heeft Wolters vooral gekeken naar wat allemaal wel kan. ‘Het was het ruigste jaar in mijn ondernemersloopbaan. Ik oktober 2019 zijn we begonnen met bezorgen, terwijl ik jaren zocht naar redenen om dit niet te doen. Je begrijpt dat dit me door de coronatijd helpt.’
Bezorgen
Afhalen en bezorgen blijven in de ogen van Wolters het speerpunt in de komende jaren. ‘Ik twijfel echt over het grote zitgedeelte in onze zaak. In deze coronaperiode is het een lege ruimte waar gasten op anderhalve meter van elkaar konden wachten op hun bestelling, en ik ze dus niet naar buiten hoefde te sturen. Maar wat gaan mensen straks doen als uit eten wel weer mag?’
Cafetaria van de toekomst
Wolters denkt dat de cafetaria van de toekomst een garagebox is met daarin een keuken en veel voertuigen voor bezorging. ‘Misschien moet ik in de restaurantruimte wel drie keukens installeren, waardoor we nog meer bestellingen kunnen verwerken. Ik heb in december heel goed geluisterd naar de persconferentie van premier Rutte. Maak je zaak klaar voor het nieuwe normaal, was zijn boodschap. Daar zijn we druk mee bezig. Sinds corona ben ik 40 procent actiever op social media en dat gaat echt niet meer weg.’