Restaria telt op dit moment drie vestigingen: één in Helden en twee in Eindhoven. 'We zien mogelijkheden in het hele land en denken dat er ruimte is voor vijftig tot tachtig Restaria’s', zegt Arjan Heijligers, regiodirecteur Zuid-Nederland van Bidfood.
In september gaat Bidfood actiever aan de slag met de uitrol. Heijligers: ‘Met de bestaande vestigingen zijn we alles nu aan het doornemen. Begrotingen, handboeken, leveranciers. Wie kiest voor Restaria, wordt financieel ondersteund. Een percentage van het bedrag waarvoor je bij ons afneemt, wordt geïnvesteerd in de uitstraling van de zaak.’
De franchisefee voor Restaria-leden is €275 per maand. 'De aangesloten ondernemers hebben zeggenschap over dat bedrag, en het is volledig transparant. Wij kunnen tot op de cent nauwkeurig laten zien waaraan dit wordt uitgegeven.’
Look and feel
De formulemanager van Restaria is de 22-jarige Hans van Ballegooijen, zoon van Harald, eigenaar van Cafetaria XL Oude Gracht in Eindhoven. ‘Als het gaat om de look and feel, dan zijn er vier elementen’, zo zegt Van Ballegooijen over de criteria van de formule. ‘De krijtwand, houten planken, de betonuitstraling en de steenstrips. Eveneens herkenbaar zijn de signing aan de buitenkant en het logo met een gele bies aan de gevel. Dat logo komt terug op de menukaart, de bedrijfskleding en de tafelkaartjes.’ Vrijheid is er volgens de formulemanager bij de keuze van het assortiment.
Plateservice
Dat neemt niet weg dat er wel een aantal voorwaarden is, zo stelt Van Ballegooijen. ‘De basis is het voeren van een plateservice, daarom zetten we in op horecazaken met minimaal twintig zitplaatsen. In een Restaria moet je het uit-etengevoel krijgen. Je gaat als gezin van vier personen een avond naar één van onze winkels en rekent €70 af. Voor de branche is dat een hoog bedrag, maar voor het gevoel van de gasten is het weinig. Daarom werken we met een driegangenmenu voor €14,95. Ook hiervoor geldt dat de ondernemer de gerechten bepaalt en dat wij adviseren op
basis van bijvoorbeeld kostprijs.
Twee varianten
Van Ballegooijen vertelt verder dat er twee varianten zijn: local en city. ‘Dat hangt niet af van de grootte van de vestigingsplaats, maar heeft te maken met de interieurkeuzes. Bij city ligt de nadruk op eetcafé, local is wat meer gericht op de cafetaria-uitstraling en bezorging.’
Lees in de eerstvolgende editie van Snackkoerier alles over Restaria.
Neem hier een abonnement...