In 2013 besloten Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden om hun dromen te omsmelten tot plannen, en openden de IJsboutique in Amsterdam-Zuid. Het werd een succes. In 2014 openden ze daarop de deuren van Frietboutique.
Horeca met friet van Frietboutique
De friet van deze onderneemsters is al op diverse plekken te proeven is in de havenstad. Frietboutique levert ook aan horecagelegenheden zoals Bistrot du Bac, HMB, The Fish Market, Beurs, Biergarten en Ayla.
Lees ook: Frietboutique komt naar Rotterdam
Ambachtelijke friet
De onderneemsters halen onbehandelde, duurzame Agria-aardappels rechtstreeks van de boer, zodat de smaakvolle en vitaminerijke schil er omheen kan blijven. De handgesneden friet wordt gebakken in 100% plantaardige olie en vaak culinair geserveerd, zoals met de slow-cooked New Zealand Ocean Beef Brisket. Op de snackkaart van de Frietboutique Rotterdam zullen diverse lokale specialiteiten te vinden zijn; denk aan de Mrij Kroket slager Piet van den Berg en de Oude Kaaskroket van banketbakker Van der Heijden op de Mariniersweg.
Popcornijs bij Frietboutique
Naast ambachtelijke friet, kun je op de nieuwe locatie ook terecht voor ijs. Of zoals door Berendsen en Van Noorden omschreven: ‘een geluksmoment in een hoorntje’. Dagelijks versgedraaid ijs wordt geleverd door Coen van IJssalon Crusio, de familie die al meer dan honderd jaar ijs maakt. Van klassiekers als vanille en rum-rozijnen, tot knisperend popcornijs en gezouten karamel.
De eerste vestiging opende haar deuren op 1 november 2014 in Amsterdam. King Kongs tekende voor het interieurontwerp van de nieuwste vestiging.