Terras Top 100: Champagne en vuurwerk bij The Harbour Club Rotterdam

Terras Top 100: Champagne en vuurwerk bij The Harbour Club Rotterdam

'Beretrots', reageert Koen Schipper van The Harbour Club Rotterdam op de derde prijs die in de wacht werd gesleept tijdens de Misset Horeca Terras Top 100.

‘Dit is een kroon op ons werk. Iets waar we ontzettend hard voor hebben gewerkt met z’n allen.’ De winst werd maandagavond nog gevierd in Rotterdam. ‘Inclusief champagne en vuurwerk.’

Spannend

We hadden vooraf bezoek gehad van de hoofdjury en dan weet je natuurlijk  dat je hoog gaat scoren, maar dan merk je ook hoe groot ding het is...de Terras Top 100. Dus we vonden het echt spannend. Prachtig dat we als stadsterras zo’n hoge notering hebben gekregen.’

Beleving aan tafel

De chique zaak, in een ruim honderd jaar oude villa, met uitzicht op de nabijgelegen Euromast, is in meerdere opzichten een lust voor het oog. Ze zijn er ook niet vies van een beetje show. Sterker nog, het is een belangrijk onderdeel van The Harbour Club Rotterdam, erkent manager Schipper. ‘Hier is bedienen meer dan alleen maar eten aan tafel brengen. De show eromheen is belangrijk. Mensen verwachten ook wel iets van ons. We hebben hele goede producten en vragen daar een redelijke prijs voor, maar daar krijg je dan ook wel iets voor terug, waaronder die beleving.’

Hoofdjury

Hoofdjurylid Arnoud Schimmel: ‘Toen wij op bezoek waren voor de jurering, was het zó ongelooflijk druk, maar dat merkte je op geen enkele manier aan het personeel. Wij troffen louter frisse medewerkers die het erg druk hebben, maar dat niet uitstralen. Er werd erg goed opgelet en er was voor iedereen een vriendelijk woord. Bij de gin-tonic werd verteld welke gin ze gebruikten en het flesje tonic werd op het moment van serveren uitgeschonken. Dat gebeurde in hun eigen glazen, wat het geheel een luxe gevoel gaf. Écht heel erg goed.’

Meld je nu aan voor de Terras top 100 2025!

Dit voorjaar bezoekt ons team van mystery guests en ervaren horecaondernemers (waaronder veel oud-winnaars) honderden terrassen. We beoordelen de ervaring, zoals hoe word je welkom geheten, hoe netjes is het terras en hoe snel word je geholpen. Als deelnemer ontvang je altijd een juryrapport met concrete handvatten waar je team mee aan de slag kan. Daarmee bereid je je optimaal voor op een zonnig terrasseizoen. En uiteraard maak je kans op een fel begeerde plek in de top 100, die we traditiegetrouw bekend maken op het terras van Centraal Baarlo, de winnaar van vorig jaar.
Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.