De jury was vol lof over de wijze waarop het winnende bedrijf er in is geslaagd om op concurrerende wijze milieuvriendelijke verpakkingen te produceren en vermarkten. ‘Door gebruik van duurzame en hernieuwbare tarwezemelen in het productieproces wordt het milieu ontzien. Daarbij ziet Biotrem kans producten eetbaar, natuurlijk of composteerbaar te laten zijn en toch de technische specificaties niet onder te laten doen voor die van kunststof’, aldus het juryrapport.
Over het gezamenlijke initiatief van Sodexho schreef de jury: ‘The Company Restaurant of the Future is een innovatief, multidisciplinair en uniek project en een goed voorbeeld waartoe samenwerking tussen bedrijven en kennisinstellingen kan leiden. De kennis over voedselkeuze en eet- en drinkgedrag van mensen, die op deze wijze zal worden verkregen zal nog tot vele innovaties in de voedingssector leiden.’
De Food Valley Award is een initiatief van de gemeente Wageningen. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens de Food Valley Conferentie in het CineMec in Ede. De prijs bestaat uit een trofee, een certificaat en een cheque ter waarde van 20.000 euro.