Tom Vinke debuteert met één Michelinster voor De Kromme Watergang

Tom Vinke debuteert met één Michelinster voor De Kromme Watergang
Tom en Edwin Vinke

Tom Vinke reageert opgelucht en nog een beetje onwennig op het bericht, dat hij zich mag rekenen tot het illustere gezelschap van Michelinsterchefs.

Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een vernieuwing van het fine-dining restaurant en de toevoeging van De Kromme Bistro, om een breed publiek aan te trekken.

Tom, opgegroeid en al ruim 7 jaar werkzaam in de keuken aan de zijde van zijn vader Edwin Vinke, voelt zich in een bevoorrechte positie. ‘Mijn ouders hebben dag en nacht gewerkt om deze zaak op te bouwen en ik mag dit voortzetten op mijn manier

Blij zijn of niet?

Blanche Vinke merkt op dat gasten niet zo goed weten hoe te reageren op bericht. ‘De Kromme Watergang raakt immers een ster kwijt, maar ik voel alleen maar trots. Toen wij zelf onze eerste ster kregen voelde dat geweldig, maar als je zoon een ster krijgt, is dat overweldigend.’

Chefswissel

Edwin Vinke zegt, dat de beslissing van Michelin in de lijn van de verwachting lag. Wij vinden het belangrijk transparant te blijven voor zowel onze gasten als voor Michelin. ‘Daarom hebben wij afgelopen zomer bij Michelin onze nieuwe plannen bekend gemaakt.'

Edwin Vinke is nu de chef van 1742 op Ibiza. 'Mijn focus ligt momenteel op projecten in het buitenland. Gasten zullen Blanche en mij nog regelmatig bij de Kromme Watergang aantreffen, want helemaal loslaten kunnen we het nog niet. Dan staat er een één sterchef en een tweesterren chef in de keuken’ grapt hij. ‘Wij zijn heel blij, dat Michelin het vertrouwen in ons heeft uitgesproken, zodat we op dezelfde voet verder kunnen.’

Michelin

De Kromme Watergang is 31 jaar geleden begonnen in een kleuterschool dat nog steeds het decor vormt van het restaurant. In 2019 kreeg het restaurant een complete restyling. ’s Zomers, van half mei tot en met begin oktober, openen de Vikes op Ibiza samen met de Nassau Group de deuren van 1742.

In 2005 werd het restaurant gewaardeerd met een eerste Michelinster. In 2012 volgde de tweede. Ook heeft het restaurant een vaste plek bij GaultMillau en Lekker.