Belastingdienst: 'Doe je btw-aangifte én betaling uiterlijk 31 juli'

Belastingdienst: 'Doe je btw-aangifte én betaling uiterlijk 31 juli'

Het is tijd voor de btw-aangifte over het tweede kwartaal. Door op tijd je btw-aangifte te doen én te betalen voorkom je een naheffingsaanslag.

Vorig kwartaal ontvingen ruim 200.000 ondernemers een naheffingsaanslag, omdat ze te laat waren met het invullen van de btw-aangifte of met hun betaling. Met deze 5 tips van de Belastingdienst kun je aan de slag met de btw-aangifte.

Tip 1: Bereid je voor

De deadline is 31 juli. Blok daarom alvast een halfuur in je agenda voor het doen van je btw-aangifte. En zorg ervoor dat je administratie altijd bijgewerkt is. Dan heb je de btw-aangifte zo gedaan.

Tip 2: Bekijk het webinar over de btw-aangifte

De Belastingdienst organiseert meerdere keren per jaar webinars. Dat kan handig zijn ter voorbereiding op bijvoorbeeld het doen van je btw-aangifte. Zeker als je voor de eerste keer btw-aangifte doet als startende ondernemer. In het (gratis) webinar krijg je onder andere uitleg over de btw-aangifte en tips.

Tip 3: Geen omzet? Doe alsnog btw-aangifte

Geen omzet in het afgelopen kwartaal? En geen uitgaven waarover je btw mag terugvragen? Ook dan moet je btw-aangifte doen. Je vult dan ‘Nee’ in op de vraag of je dit tijdvak iets hebt aan te geven. Daarna kun je de aangifte ondertekenen en verzenden.

Tip 4: Maak gebruik van boekhoudsoftware

Maak het jezelf makkelijker en gebruik boekhoudsoftware. Je kunt de btw-aangifte direct vanuit de boekhoudsoftware verzenden. Dat is handig én scheelt tijd.

Tip 5: Betaal met iDeal

Blijkt uit de btw-aangifte dat je moet betalen? Betaal dan meteen met iDeal. Dat kan vanuit Mijn Belastingdienst Zakelijk. Het goede betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag zijn dan al voor je ingevuld.

Meer informatie over de btw-aangifte en hulpmiddelen vind je op belastingdienst.nl/ondernemers en belastingdienst.nl/btw.