Terras Top 100 2024 nr. 38: Restaurant De Watertoren, Steenbergen

Terras Top 100 2024 nr. 38: Restaurant De Watertoren, Steenbergen

Restaurant De Watertoren, aan de rand van het Brabantse Steenbergen, heeft een prachtig terras, dat is omgeven door rotsblokken en groen. De speels verdeelde tafels en comfortabele steigerhouten loungebanken met kussens creëren een hele eigen sfeer. Elk tafeltje is voorzien van een houder met peper, zout, en een drankkaart met aanbevolen speciaalbieren.

Het personeel is vriendelijk en correct, en de service is vlot. De medewerkster gaf bij het opnemen van een jurybestelling een uitgebreide lijst van alcoholvrij bier, waaronder Palm, La Trappe, Weihenstephaner, Bavaria en Cornet, en stelde diverse theesoorten voor, inclusief gemberthee. Ook wordt er aan de huisdieren gedacht, met het aanbieden van een waterbak voor de hond. 

De bediening is verder voorkomend en kundig, en de kwaliteit van het gebak is uitstekend. De royale porties slagroom maken op zo’n moment ook het verschil. Het personeel let ook goed op, zodat het afrekenen soepel verloopt. De medewerkers vragen beleefd of er gepind of contant betaald wordt en bedanken vriendelijk voor het bezoek en de fooi. Hier zijn de zaken, vanaf begin tot eind, op orde! 

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.