Belgische driesterrenchef geeft stokje over aan keukenchef

Belgische driesterrenchef geeft stokje over aan keukenchef
Peter Goossens

De Belgische driesterrenchef Peter Goossens geeft na 37 jaar het stokje over aan de keukenchef van het Hof van Cleve.

Eind 2023 geven Lieve en Peter Goossens het stokje over en trekken zij de deuren van hun restaurant Hof van Cleve in Kruisem definitief achter zich dicht.

'We denken er al enkele jaren aan om ons professioneel leven een nieuwe wending te geven', aldus de 59-jarige Peter Goossens tegenover de Belgische media.

Opvolger Hof van Cleve

In keukenchef Floris Van Der Veken vonden ze de ideale opvolger. 'Floris combineert metier, talent, drive en onvoorwaardelijke passie en toewijding om op zijn manier in Hof van Cleve met dit team een nieuw succesvol hoofdstuk te schrijven', aldus Goossens. Van Der Veken werkt al jaren als rechterhand van Peter Goossens.

'Met een fijn, warm gevoel en vol vertrouwen laten we restaurant Hof van Cleve met team en onze gasten vanaf 1 januari 2023 in de koesterende handen van keukenchef Floris van der Veken.

'Floris is al meer dan 10 jaar bij ons aan boord en dé kapitein die ons schip verder de juiste koers zal laten varen', laten Peter en Lieve Goossens via social media weten.

Floris van der Veken

Van Der Veken zegt in de media dat hij niet van plan is om het roer ineens volledig om te gooien. 'Allicht zal er genoeg tijd zijn om her en der persoonlijke accenten aan te brengen, maar die ideeën zullen weloverwogen en met respect voor de culinaire nalatenschap van Peter en Lieve stap voor stap een plaats krijgen.'

Michelin over Hof van Cleve

Michelin omschrijft een bezoek aan Hof van Cleve als een totaalbelevenis. 'U bereikt de fermette van Peter en Lieve Goossens na een ritje langs de mooie Vlaamse Ardennen. De klasse van hun restaurant is alomtegenwoordig. Bewonder het zicht op de velden en laat u verwennen door de attente service. Ondertussen verbaast chef Goossens u met de unieke kwaliteit van zijn producten', aldus Michelin.

'Of hij nu kalfszwezeriken klassiek bakt of de hartige smaak van ponzu verwerkt in een sublieme vinaigrette bij noordzeekrab, het is telkens uiterst precies. Deze klassieke chef voegt probleemloos innovatieve technieken toe aan zijn keuken. Zijn gedetailleerde vakkennis en ervaring combineert hij met veel gevoel. Alles klopt. Hier beleeft u emoties die men enkel bij de beste chefs ter wereld ervaart. Bij Hof van Cleve maakt u herinneringen voor het leven.'

Over Peter Goossens

Peter Goossens staat sinds 1986 aan het roer van restaurant Hof van Cleve in Kruisem. In 2005 kreeg Hof van Cleve drie Michelinsterren, waarmee Goossens de jongste Belgische sterrenchef werd.

Begin vorig jaar werd bekend dat Goossens deze zomer aan de slag gaat in het hotel-restaurant van La Réserve in Knokke. Het hotel moet het pronkstuk van de kustgemeente worden. Peter Goossens wordt volledig verantwoordelijk voor het restaurant.