De ondernemers achter Restaurant de Duikenburg, ook uit het Betuwse Echteld, zijn de nieuwe eigenaren van hotel-restaurant van Balveren in Echteld, vlak bij Tiel. Het zijn Coen & Hanna Speksnijder (echtpaar) en haar broer Hemmy de Heus. Ze nemen de zaak over van Timo en Rosita Tomassen, die sinds 1987 eigenaren zijn van het vastgoed en het hotel de laatste jaren ook zelf weer exploiteerden.
Coen & Hanna Speksnijder en Hemmy de Heus gaan hun nieuwe bedrijf eerst verbouwen en hopen rond april 2022 te heropenen onder de naam hotel-restaurant BAL.
Hotel-restaurant van Balveren
Van Balveren is gelegen op het kruispunt van de Voorstraat en de Ooisestraat in Echteld tussen het kasteel en de kerk. In een eeuwenoud pand dat al in de 18e eeuw dienst deed als herberg.
De overname van het hotel en restaurant past goed in de groeistrategie van de Speksnijders en de Heus.
‘Met deze overname bouwen we onze positie in Echteld verder uit. Zowel het type bedrijf en de mate van gastvrijheid van Restaurant de Duikenburg en van Hotel-restaurant van Balveren sluiten goed op elkaar aan.
Speksnijder: ‘We zien de overname als een verlengstuk van De Duikenburg. De vele bruiloftsgasten en vergadergasten die wij mogen ontvangen, kunnen nu aan het einde van de straat blijven slapen. Ook mist Echteld al jaren een goed à-la-carterestaurant om te lunchen en te dineren. Door dit te realiseren, kunnen we ook de vele toeristische bezoekers die ieder jaar afreizen naar de Betuwe verwelkomen.’
Nieuw terras
De komende maanden wordt er grondig verbouwd om er weer een borrelend en bruisend horecabedrijf van te maken. De buitenzijde wordt gerenoveerd en een geheel nieuw terras wordt aangelegd. Alle 21 hotelkamers worden ingericht in boutiquestijl en het restaurant krijgt een eigentijdse inrichting.
‘Bij een nieuw concept past ook een nieuwe naam met een knipoog naar de historische naam. De huisstijl en de naam worden aangepast naar hotel-restaurant BAL, zodat we het echt opnieuw op de kaart kunnen gaan zetten.’
Liefde voor de horeca
Sinds 3 januari 2022 verschijnt er een tiendelige documentaireserie ‘Als ’t Balletje gaat rollen’ op het Instagram kanaal van de nieuwe horecaonderneming. De documentaire geeft inzicht in het proces van sleutelontvangst tot aan de opening. ‘We hopen dat we met deze serie anderen kunnen inspireren en liefde voor de horeca kunnen overbrengen, zelfs in een lockdown en moeizame tijden voor de horeca,’ aldus Hannah Speksnijder.