In het restaurant worden ambachtelijke ovenproducten zoals plaatgebak en broodpizza’s geserveerd. Het restaurant met 125 zitplaatsen binnen (zonder de 1,5 meter-regel) en 50 buiten is duurzaam gebouwd en wordt gasloos verwarmd. Met een investering van €3 miljoen is dit het sluitstuk voor het Max & Moritz Plein in de Efteling. Het plein kreeg de sfeer van een Alpendorpje.
Het verhaal van Max & Moritz
Het verhaal van Max & Morits is gebaseerd op het Duitse beeldgedicht van Wilhelm Busch, over de twee kwajongens Max en Moritz, die de inwoners van hun dorp tot wanhoop drijven met hun kattenkwaad.
Assortiment
Bäckerei Krümel en het assortiment zijn geïnspireerd op het Alpenlandschap en de streken van Max en Moritz. Projectmanager Horeca Melvin van Brakel licht toe: 'Het gebouw doet denken aan een gezellige Duitse Konditorei met als stralend middelpunt de nostalgische, dubbele deckoven. Hierin worden ovenproducten afgebakken voor ontbijt, lunch en diner. Met het ambachtelijke aanbod spelen we in op de wensen van onze gast, die soms snel wil eten of juist iets langer de tijd wil nemen.'
Op de kaart staat onder andere thematisch Schwarzwalder Kirschgebak, plaatbrood met gatenkaas en Flammkuchen-broodpizza. 'Die combineren goed met koffiespecials of verse sappen.
Onder de noemer ‘De Betere Keuze’ bieden we ook gezondere alternatieven aan, zoals volkoren- of groentevarianten en er zijn dieetvriendelijke en vegetarische belegsoorten. Mijn favoriet zijn de ‘Deugnieten’: zachte, zoete broodmannetjes in de vorm van de kwajongens Max en Moritz.'
Broodmannetjes in de oven
De twee kwajongens Max en Moritz wonen in een schattig dorpje met hun moeder Frau Schmetterling. Zij drijven de dorpsbewoners tot wanhoop met hun streken. Op een avond worden ze door de bakker betrapt als ze koekjes willen stelen uit de bakkerij. Dan lijkt hun lot bezegeld. De boze bakker stopt hen als broodmannetjes in de oven. Als dat maar goed afloopt…