Met The Sauce Shop komt Restaurant Bougainville tegemoet aan de vraag die er veel is, aldus executive chef Tim Golsteijn. 'Wij verkopen befaamde sauzen die voorheen in ons menu verwerkt zaten. Die vallen al langer in de smaak bij gasten en nu hebben we besloten om ze dan ook los te leveren.' Bougainville deed tot nu toe niet of nauwelijks aan afhaal of bezorgen. 'Maar een saus is niet iets wat je direct thuis maakt, dus wij denken dat er wel behoefte aan is.'
Naast de 6 sauzen, die per 200ml bevroren worden aangeleverd, verkoopt Bougainville ook bouillon, brood en boter in The Sauce Shop. Golsteijn: 'Goede, smakelijke bouillon koop je vaak ook niet zo maar en het maken ervan gebeurt ook niet in een handomdraai, vandaar dat we dit ook verkopen. En het brood is een typisch Amsterdams Damrakkertje, zoals wij 'm noemen.' Met een knipoog: 'Daarmee kunnen liefhebbers dat laatste beetje saus mee opvegen. Iets dat we voorheen in het restaurant ook aan tafel leverde.'
Tot slot zijn er ook nog drie soorten ijs. 'We hopen zo de thuisdiners wat te kunnen ondersteunen met de smaken van Bougainville', aldus de executive chef.