Snackpoint 't Hoekje viert 60-jarig bestaan

Snackpoint 't Hoekje viert 60-jarig bestaan
Chris en zijn vrouw Diana.

Snackpoint 't Hoekje in Ede viert deze week het 60-jarig bestaan, en dat is een klein wonder. Het had niet veel gescheeld of de zaak was er niet meer geweest.

De opa van huidig eigenaar Chris Burgers opende 60 jaar geleden een luikje op de plek waar nu Snackpoint ’t Hoekje staat aan het Rozenplein in Ede. De oom van Burgers werkt ook nog in de zaak. Zijn moeder overleed vijf jaar geleden. Sindsdien is Burgers eigenaar van ’t Hoekje.

Assortiment

‘Mijn opa verkocht niet veel meer dan patat en een paar snacks’, weet Burgers. ‘Het assortiment is nu een stuk groter dan vroeger. Ik denk dat ik nu ongeveer honderd snacks in huis heb.’ Ook vandaag maakt ’t Hoekje, dat sinds vier jaar is aangesloten bij Snackpoint, nog veel snacks zelf. ‘Met de recepten van vroeger’, aldus Burgers. Op 18 en 19 april zijn de friet, kroketten en frikandellen bij ’t Hoekje 50 cent, de prijs toen.

Brand

Vorig jaar kwam er bijna een eind aan de onderneming. Er ontstond aan het eind van de middag brand in de bakwand met grote rookontwikkeling als gevolg. De zaak moest worden ontruimd. ‘De brandweer zei dat we heel veel geluk hadden gehad’, weet Burgers nog. De schade was groot en de zaak is zeven maanden dicht geweest, onder meer wegens getouwtrek met de verzekering.

Het team van Snackpoint ’t Hoekje.

Snackpoint

Nu is ’t Hoekje weer met de opbouw bezig. Burgers: ‘Ik sta zelf meer op de vloer en zorg voor gezelligheid en klantvriendelijkheid. Het kan altijd beter, dat is ook de uitdaging. Daar hebben we ook creativiteit voor nodig. Daarvoor ben ik bij Snackpoint aangesloten, waardoor we iedere maand nieuwe snacks en gerechten hebben. Dat is leuk en spannend. Daarin meegaan is wel een uitdaging.’

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.