Vorig jaar nog trok Frietboutique de aandacht met het frietje chocoladesaus. Wegens het succes zinde Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden op een comeback van deze bijzondere combinatie met zoet en zout. Dit keer komt het frietje choco niet met melkchocolade, maar met saus gemaakt van Red Velvet & White Chocolate van Hands Off My Chocolate.
Red velvet-cake
De chocolade smaakt naar red velvet-cake, vooral in de Verenigde Staten populair maar ook in ons land begint het voet aan de grond te krijgen. De rode kleur komt van rode biet of voedingskleurstof.
Frietboutique heeft ook een tip voor degenen die het nieuwe frietje komen proeven: vraag er een schep knettersuiker bij. ‘Foodporn experience gegarandeerd.’
Ook in de supermarkt
Het rode frietje is vanaf 1 mei een maand lang verkrijgbaar als limited edition voor €4,50 in beide filialen van Frietboutique in Amsterdam en Rotterdam. De chocoladereep Red Velvet & White Chocolate is te koop bij onder meer Jumbo, Plus, Spar, Dirk, Deka, Jan Linders en in de webshop www.hands-off.com.
Hands Off My Chocolate steunt de Cocoa Horizons Foundation. Hierdoor krijgen boeren in onder andere Ivoorkust en Ghana ondersteuning bij het duurzaam verbouwen van cacao. Met behulp van een eerlijke premie kunnen ze hun gemeenschappen opbouwen.
Frietboutique
Sammy Berendsen en Pebbles van Noorden startten in 2013 met ondernemen. Ze richtten IJsboutique op en breidden al snel uit met een ander product: friet. De frieten van Frietboutique worden gebakken van onbehandelde, duurzame Agria-aardappels die rechtstreeks bij de boer worden gehaald. De dames werken regelmatig met andere partijen, waaronder ook chef-koks, om speciale frietvariaties te ontwikkelen.