The Big Bart van restaurant Bij Bart is een hamburger gemaakt met Black Angus, spek, kaas, sla, ui, augurk en een eigen burgersaus op een Turks brood. De hamburger wordt gegaard op een Green Egg.
Kwartier op de grill
Voor omdraaien van de enorme hamburger waren eerst meerdere medewerkers nodig. Dat is verleden tijd. ‘Een vriend van mij zit in de pizzahandel en kwam met een pizzaschep. Daar lukt het goed mee’, zegt eigenaar Bart Oostrom. ‘De burger heeft een kwartiertje nodig, we serveren ‘m standaard een beetje rosé.’
‘Hamburgers te klein’
De kolossale hamburger begon als grap. ‘Een collega vond dat hamburgers in het algemeen altijd te klein zijn. ‘Dan maak ik een grote’, zei ik toen. Zo is het begonnen, en op een gegeven moment besteedde het Algemeen Dagblad er aandacht aan. Nu verkopen we er twee of drie in de week.’
The Big Bart kost €39,50 en moet een dag van tevoren worden besteld. ‘Het zijn vaak groepen die ‘m bestellen, maar laatst waren er twee gasten die de hamburger zonder moeite opaten. Dat kan dus ook.’
Of The Big Bart een blijvertje is, weet Oostrom niet. ‘We maken ‘m zolang het leuk blijft. Als we er geen plezier meer aan beleven, gaan we iets anders doen.’
Wie de hamburger met z’n tweeën opeet, krijgt een plekje in de Hall of Fame. Als iemand het lukt ‘m in zijn eentje weg te werken, hoeft niet te betalen.