Het Smulhuis in Hapert is na een restyling geopend onder de naam Restaria het Smulhuis. Eigenaar Ton Scholten is een ervaren cafetariaondernemer die al langer een relatie had met Bidfood. Het Smulhuis in Reusel is de tweede locatie die deze week is omgebouwd naar Restaria.
De interieurs zijn verzorgd door Stefan Jacobs van I&E Projects, partner van Restaria. Beide locaties hebben dezelfde naam en logo (Restaria het Smulhuis). Dit is om herkenning te creëren, gezien de geringe afstand tussen beide.
Ondersteuning vanwege derde zaak
De ondernemers kozen voor een formule omdat er een derde zaak op de planning staat. ‘Een andere tak van sport’, zegt Ton Scholten. ‘Een restaurant/café/zaak in Steensel. Die opent op 22 oktober. Daarom zochten we ondersteuning in Hapert en Reusel. We hebben Restaria van begin af aan gevolgd, toen de eerste zaak in Helden opende.’
Verbeterde uitstraling
Volgens Scholten gaat het vooral om ondersteuning bij de uitstraling en marketing. ‘Je wordt op een gegeven moment blind voor je eigen toko. De zaken lopen goed, de omzet is al jaren stabiel. Maar het was bijvoorbeeld niet meteen duidelijk dat je bij ons ook wat uitgebreider kunt eten. Mensen in de omgeving weten dat wel, maar passanten niet, die reden er zo voorbij.’
In het spoor van Restaria
Qua aanbod verandert er niet zoveel voor beide zaken. Ton en Jolanda Scholten begonnen in 2003 met een kleine cafetaria in Hapert. ‘Toen serveerden we al op borden, gebruikten we glazen, bedienden we aan tafel en hadden driegangenmenu’s. We hebben al een jaar of acht onbeperkt spareribs en vijf verschillende gamba-gerechten.’ In 2009 kochten ze het pand in Reusel om daar een tweede zaak te beginnen. Ton Scholten heeft ook een gamba-groothandel.
Soepele verbouwing
Zowel het Smulhuis in Hapert als in Reusel zijn maandag 1 oktober begonnen met het Restaria-concept. ‘De zaken zijn in een week tijd verbouwd, dat was bijzonder goed geregeld. Dat is allemaal in de ochtenden gebeurd en we zijn niet dicht geweest. Dat was óók een reden om met deze formule in zee te gaan.’
Kinderen en bedrijfsleiders
Beide zaken hebben ongeveer zeventig zitplaatsen binnen en zestig buiten. Dochter Britt gaat de Restaria in Reusel draaien en bedrijfsleiders Daan van Ham en Lisan Oosterbosch zijn verantwoordelijk voor Hapert. Beide cafetaria’s hebben vijftien medewerkers in dienst. Zoon Pim gaat met zijn vader mee om de nieuwe zaak in Steensel te draaien.